sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Liderii Pro Romania, acuzatii grele la adresa Guvernului Orban: ‘Continua sa minta romanii ca economia merge spre bine’

Distribuie:

Publicat:

Liderii Pro România au atras, joi, atenția că, în timp ce ministrul Finanțelor visează că realizează lucruri „fantastice”, orașele dau faliment, școlile și spitalele nu mai au bani pentru a funcționa, iar în anumite zone există pericolul întreruperii iluminatului public.

PRO România atrage atenția că, în timp ce ministrul Finanțelor visează că realizează lucruri „fantastice”, orașele dau faliment, școlile și spitalele nu mai au bani pentru a funcționa, iar în anumite zone există pericolul întreruperii iluminatului public.

 

„Sunt constatările reprezentanților Asociației Orașelor din România (AOR), care trag un semnal de alarmă asupra faptului că lipsa deschiderii la dialog a Guvernului lasă comunități întregi fără sprijin socio-economic, la limita subzistenței. Guvernul n-are nici urechi și nici ochi pentru cetățeni. Stă prost cu decontările cheltuielilor cauzate de coronacriză, dar și mai prost cu finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap sau al asistenților personali ai acestora. De mai bine de trei luni, acest Executiv întârzie să vină cu un plan de măsuri sustenabile, cu o strategie care să fie discutată cu cei direct afectați de efectele coronacrizei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă, conform Mediafax.

Reprezentanții PRO România subliniază că, în conformitate cu declarațiile reprezentanților AOR, administrațiile locale resimt scăderi de peste 25% la încasări, lucru care afectează capacitatea de funcționare a școlilor, spitalelor și a altor servicii care deservesc local.

„Este o consecință firească a faptului că Executivul nu a sprijinit angajatorii și angajații. Grav este că acest Guvern continuă să mintă românii că economia merge spre bine, însă realitatea este că suntem abia la intrarea în criză. Poveștile fantasmagorice ale PNL vor avea drept cost ani de provocări în toate sectoarele publice și private”, a explicat Gabriela Podașcă.

Aceasta a subliniat faptul că Guvernul refuză în continuare să elaboreze măsuri clare și articulate în beneficiul românilor, blocând dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor.

„Ca să vină cu soluții ar însemna să admită că există o problemă. Însă PNL minte că nu există nicio criză, că sunt așa de mulți bani la buget că am putea să ajutăm și spitalele private. Realitatea o vedem cu toții în prețurile tot mai mari la alimente, în medicamentele greu de găsit pe piață și în facturile pentru utilități, care vin în ciuda faptului că locurile de muncă și veniturile sunt suspendate. Guvernul PNL cântă prohodul României în timp ce stinge lumina”, a concluzionat purtătorul de cuvânt PRO România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img