News Flash:

Liderul Al-Qaida le cere jihadistilor sa fie uniti

19 Aprilie 2014
1625 Vizualizari | 0 Comentarii
Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a dezmintit ca si-a schimbat ideologia, asa cum il acuza un grup de jihadisti, si a facut apel la unitate impotriva regimului lui Bashar al-Assad, intr-un interviu audio difuzat sambata.

 Aceasta declaratie are loc in timp ce un razboi fratricid intre grupari armate a provocat deja mii de morti din ianuarie in zonele din nordul tarii care au iesit de sub controlul Damascului.

Interviul, realizat in perioada cuprinsa intre februarie si aprilie, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, a fost difuzat dupa ce un puternic grup jihadist din Siria, Statul Islamic in Irak si Levant (SIIL), a acuzat liderii Al-Qaida ca s-au "indepartat de calea cea buna".

"Ei au divizat peste tot mujahedinii", a acuzat purtatorul de cuvant al SIIL, Abu Mohammed al-Adnani, intr-un comunicat postat vineri pe forumurile jihadiste.

 Zawahiri a respins aceste acuzatii, sugerand ca regimul sirian s-a infiltrat in gruparile jihadiste pentru a crea diviziuni, potrivit SITE, care a tradus interviul oferit As-Sahab, organismul mediatic al Al-Qaida.

"Daca va ordon sa luptati impotriva fratilor vostri mujahedini, nu ma ascultati. Daca va ordon sa va aruncati in aer in mijlocul fratilor vostri mujahedini, nu ma ascultati", a declarat el.

Disputele cu SIIL au izbucnit anul trecut, cand Zawahiri a ordonat acestui grup sa isi restranga activitatile in Irak dupa ce l-a acuzat de violente impotriva civililor si rebelilor rivali.

Comandamentul Al-Qaida a declarat un alt grup, Frontul Al-Nusra, ca aripa oficiala a Al-Qaida in Siria, dezavuand clar SIIL.

"Metoda noastra este de a ne concentra pe (...) America, pe aliatii sai cruciati, pe sionisti si pe agentii lor tradatori, si de a incita Ummah (comunitatea musulmana) sa se ralieze la jihad impotriva lor si sa lase deoparte diferendurile", a insistat Zawahiri in interviu.

"Metoda noastra este de a evita (...) operatiuni care ar putea varsa in mod nedrept sangele (...) persoanelor din piete, din zonele rezidentiale si chiar printre grupurile jihadiste", a declarat el.

La inceputul lui ianuarie, numeroase grupari rebele, intre care Al-Nusra, depasite de abuzurile atribuite SIIL si vointa sa de hegemonie, au lansat o ofensiva impotriva gruparii jihadiste in zonele controlate de rebeli in nordul tarii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1089 (s) | 23 queries | Mysql time :0.043454 (s)