News Flash:

Liderul din Crimeea: Rusia va INVADA Ucraina

2 Octombrie 2014
1334 Vizualizari | 0 Comentarii
"In Crimeea se observa o foarte mare concentrare de forte ruse si se vorbeste deschis despre iminenta unei invazii ruse in Ucraina", a afirmat liderul tatar.

Mustafa Djemilev, liderul tatarilor din Crimeea, peninsula din sudul Ucrainei anexata in luna martie la Rusia, si-a exprimat temerea - intr-un discurs sustinut la sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) - cu privire la o posibila invazie in pregatire a Federatiei Rusiei asupra Ucrainei dinspre Crimeea, argumentand ca se observa o concentrare foarte mare de efective ruse in peninsula, informeaza azi agentia de presa ucraineana Unian.

"In Crimeea se observa o foarte mare concentrare de forte ruse si se vorbeste deschis despre iminenta unei invazii ruse in Ucraina", a afirmat liderul tatar.

Odata cu inceperea operatiunilor militare, vor fi luate si masuri impotriva tatarilor din Crimeea, care nu recunosc legitimitatea anexarii acestui teritoriu ucrainean la Federatia Rusa, a adaugat Djemilev, citand surse anonime.

Aceste masuri ar constitui o repetare a deportarii si genocidului impotriva tatarilor din Crimeea, practicate in trecut de regimul stalinist, a adaugat el, exprimandu-si speranta ca comunitatea internationala va lua atitudine pentru a preveni asemenea actiuni.

Purtatorul de cuvant al Consiliului pentru Securitatea Nationala si Aparare, Andrei Lasenko, declarase anterior ca Rusia continua trimiterea de forte armate din alte regiuni catre Crimeea.

in crimeea liderul tatar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0966 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017549 (s)