vineri, 29 martie, 2024

Liderul penal al PSD despre noul premier Ciolos

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, la sediul PSD, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca il desemneaza prim-ministru pe Dacian Ciolos, ca nu se va pronunta, inca, asupra votului pe care social-democratii il vor da viitorului Guvern, punctand faptul ca toate partidele se afla, in prezent, in opozitie.

“Am constatat ca propunerea noastra, respectiv, domnul Liviu Voinea nu a fost acceptata. Noi ne-am expus si in fata presedintelui si public obiectivele atat cele imediate, cat si cele pe termen mediu pe care trebuie sa le urmareasca si sa le indeplineasca urmatorul Guvern indiferent de care va fi acela. Am inteles ca Dacian Ciolos doreste sa formeze un Guvern exclusiv din oameni neafiliati politic. In zilele urmatoare o sa vedem cu ce echipa guvernamentala vine in Parlament, cu ce program vine in Parlament si cand vom afla aceste lucruri ne vom exprima o pozitie politica”, a declarat Liviu Dragnea.

In functie de echipa guvernamentala si programul de guvernare pe care Dacian Ciolos le va propune, Dragnea a spus ca in interiorul partidului se va lua o decizie politica.

“Suntem deschisi la dialog cu toata lumea. Am fost singurul partid care am facut o propunere concreta dintr-un motiv foarte simplu, dar serios anume faptul ca am avut o guvernare foarte buna, apreciata de populatie. Suntem deschisi numai ca suntem foarte curiosi si atenti la ce va propune premierul desemnat. Nu pot si nu cred ca e firesc sa spunem acum votam pentru sau impotriva pentru ca, deocamdata, avem doar un nume si un chip. In perioada urmatoare va veni cu echipa guvernamentala. Ne vom uita si cum ii va alege, care va fi programul de guvernare, conceptul si in functie de asta, in interiorul PSD, vom lua o decizie politica.

Am avut o discutie in coalitie, ieri. Inteleg ca exista date certe care arata ca acest Guvern ar avea sustinere in Parlament: UNPR, UDMR, PNL. Am mers cu un pachet de masuri mult mai mare decat zece si i le-am prezentat presedintelui in detaliu. O sa le dam si publicitatii poate chiar, in aceasta seara. Orice Guvern care nu isi asuma acel pachet minimal de obiective, pentru ca trebuie sa fie mai mare, va fi greu sa convinga PSD sa il sustina pentru ca sunt obiective vitale pentru aceasta tara”, a explicat Liviu Dragnea.

Pe de alta parte, Dragnea a punctat faptul ca “toata lumea e in opozitie”.

“Este o situatie atipica in conditiile in care e un premier tehnocrat, neafiliat politic, cu ministri neafiliati politic nu se mai spune ca un partid este la putere. Eu l-am auzit pe Gabriel Oprea, l-am urmarit cu atentie cand a iesit de la Cotroceni si a spus ca, din punctul lui de vedere, coalitia in continuare exista si ca va sustine propunerea presedintelui, dar, in acelasi timp, a zis ca sunt actiuni in Parlament care vor fi sustinute de coalitia PSD, UNPR, ALDE. Sa asteptam zilele urmatoare sa vedem cum functionam”, a adaugat Dragnea.

Intrebat daca considera ca presedintele Iohannis a fortat Constitutia prin aceasta desemnare, Dragnea a raspuns negativ:

“E dreptul lui constitutional sa desemneze un prim-ministru. Eu cred ca era mai bun Liviu Voinea, este la fel de tehnocrat ca si domnul Dacian Ciolos. Voinea intruneste cred ca aproape toate conditiile solicitate de catre societatea civila. Are experienta admistrativa, a lucrat in Guvern, a avut o prestatie buna, stiu ca se bucura de incredere in fata institutiilor financiare internationale. Mai mult, din discutia avuta cu Mugur Isarescu, BNR il sprijinea in mod institutional pentru functia de prim-ministru”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img