vineri, 26 aprilie, 2024

Liderul PSD se teme de fraudarea alegerilor

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spune ca schimbarile de la MAI si de la AEP din ultima perioada ii provoaca “suspiciuni”, astfel incat a cerut BEC sa puna la dispozitia partidului aplicatiile folosite pentru alegeri de catre Autoritatea Electorala Permanenta, fiind de parere ca liberalii ar incerca sa fraudeze scrutinul.
 
Liviu Dragnea a declarat, duminica, la Romania TV, ca are “suspiciuni” cu privire la schimbarile de la MAI din ultime perioada, precum si ancheta DNA de la AEP.
 
“Sunt doua institutii cheie in organizarea alegerilor din Romania: MAI si AEP. Ministerul de Interne a suferit transformari majore, cum-necum, de la inceputul anului Dacian Ciolos a avut tinta ca de acolo sa plece Petre Toba. (…) Acum MAI este condus de apropiatul lui Dacian Ciolos. Tulburari majore in MAI si in serviciul secret al ministerului. (…) AEP a ramas fara conducator. AEP este cea care dupa alegeri centralizeaza voturile si repartizeaza mandate, pe baza unui soft la care noi deocamdata nu avem acces”, a spus el.

Din acest motiv, Dragnea afirma ca a solicitat ca BEC sa puna la dispozitia partidului sau aplicatiile informatice folosite pentru distribuirea mandatelor, afirmand ca nu este in regula ca formatiunile politice sa nu aiba acces la ele in aceste conditii.

“Sunt foarte preocupat si foarte ingrijorat. Acesta este motivul pentru care am solicitat oficial BEC, in numele partidului, sa ne puna la dispozitie toate aplicatiile informatice pe care AEP le va folosi, (…) ca fiecare reprezentant al nostru sa poata, pe o tableta, sa verifice daca ceea ce este, dupa ce se introduc datele, ceea ce scrie in lege si ceea ce au votat romanii”, a mai spus Dragnea.

El a acuzat PNL ca ar putea dori fraudarea alegerilor si a indicat USR ca fiind de vina pentru situatia de la AEP, pentru ca institutia ar fi facut verificari la formatiunea lui Nicusor Dan, referitoare la finantarea partidului, ceea ce a dus la ancheta DNA. Mai multe detalii incendiare gasiti doar pe Romania TV.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img