vineri, 29 martie, 2024

Liderul unei retele de hoti, care actiona in Italia, ridicat de politisti dupa ce judecatorii din Valcea l-au condamnat la patru ani si jumatate de inchisoare

Distribuie:

Publicat:

Un tânăr de 24 de ani din Ioneşti, suspectat că ar fi coordonat o reţea de hoţi în Italia, a fost ridicat de poliţişti, după ce magistraţii Tribunalului Vâlcea l-au condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat, au informat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acestora, grupul infracţional constituit de tânărul vâlcean ar fi acţionat pe teritoriul statului italian între anii 2015 şi 2016, perioadă în care membrii acestuia ar fi furat bunuri de sute de mii de euro de la mai multe firme de lux, cea mai mare pradă fiind de aproape o jumătate de milion de euro, de la un centru spa din localitatea Rolo.

"În fapt, în perioada octombrie 2015-februarie 2016, cel în cauză ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, prin intermediul căruia, împreună cu alte persoane, ar fi fost comise mai multe fapte de furt, pe raza statului italian. Astfel, în noaptea de 14/15 noiembrie 2015, alături de membrii grupului, bărbatul ar fi pătruns într-un centru spa, din localitatea Rolo, de unde ar fi sustras bunuri de aproximativ 431.260 de euro. De asemenea, în noaptea de 5/6 decembrie 2015, membrii grupului ar fi intrat în sediul unei firme din oraşul Sona şi ar fi sustras bunuri de 350.000 de euro", au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Tânărul a fost ridicat luni de poliţişti de la domiciliul său din Ioneşti, marţi el fiind transferat la un penitenciar din Argeş, unde îşi va executa pedeapsa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img