vineri, 29 martie, 2024

Lidl a scos la vanzare canabis. Vezi unde sunt magazinele

Distribuie:

Publicat:

Vanzarea de canabis reglementat a fost legalizata de guvernul elvetian in 2011. Produsul se vinde alaturi de produsele traditionale de tutun din magazin. Este derivat din flori de canepa si contine mai putin THC decat canabisul obisnuit.

Lidl ofera canabis cultivat local clientilor elvetieni, alaturi de tutunul pentru rulat, dupa ce o schimbare de reglementare a facut posibila stocarea marijuanei legale.

Autoritatile din Elvetia au aprobat in 2011 un proiect de lege care permite persoanelor de peste 18 ani sa achizitioneze si sa utilizeze canabis continand nu mai mult de 1% tetrahidrocanabinol (THC) – substanta chimica psihoactiva a plantei.

Lidl a devenit unul dintre primii care a pus la dispozitie droguri medicinale in magazinele sale – in speranta ca va oferi consumatorilor o alternativa la tutunul rulant.

Produsul, derivat din flori de canepa, se vinde alaturi de produsele obisnuite din tutun si poate fi gasit intr-o serie de lanturi de supermarketuri germane.

O cutie de 1,5g, provenita de la plante crescute in interior, costa 17,99 franci elvetieni. Punga de 3g este de 19,99 franci elvetieni, dar este fabricata din flori cultivate in sere. De fapt, costul pe tigara al canabisului legalizat este mai mult dublu fata de cel al tutunului.

Produsele Lidl sunt concepute pentru a oferi un efect relaxant si antiinflamator, dar nu pentru a fi intoxicante.

Supermarketul german a declarat ca furnizorul sau – The Botanicals, cu sediul in Thurgau, nord-estul Elvetiei – a crescut plantele de canabis in interior si in sere semi-automate.

"Producatorul se bazeaza pe o agricultura durabila si se abtine complet de la adaugarea de substante chimice, sintetice sau modificate genetic", a afirmat unul dintre reprezentantii firmei.

Se spune ca produsul este ridicat pe canabidiol (CBD), un ingredient al plantei de canepa. "Soiurile cultivabile din punct de vedere juridici contin doar cantitati foarte mici de THC si o proportie ridicata de CBD", a spus Lidl.

Schimbarea legislatiei din Elvetia din 2011, menita sa deschida disponibilitatea de a vinde canabis medicinal, a fost luata cu asalt recent de operatorii comerciali.

Agentia vamala din Elvetia, care colecteaza impozite din vanzarile de produse de canabis, a inregistrat o crestere a comerciantilor cu amanuntul de la o "mana" in 2015 la mai mult de 140 in ultimul an. In 2017, aproximativ 18 milioane de lire sterline au fost colectate la vanzari de 73 milioane de lire sterline.

Lantul de supermarketuri elvetian Coop – fara legatura cu marca britanica – a fost primul care a vandut tigari de canabis anul trecut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img