joi, 25 aprilie, 2024

Lidl România a donat 1,3 milioane de lei către programul Teach for Romania

Distribuie:

Publicat:

Lidl România contribuie, pentru al cincilea an consecutiv, la o educaţie de calitate pentru copiii din medii vulnerabile, printr-o donaţie de 1,3 milioane de lei către programul Teach for Romania.

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, pentru fiecare articol din oferta de rechizite Şcoala în coolori vesele achiziţionat în perioada 23 august – 5 septembrie, retailerul a donat un leu către programul Teach for Romania.

Timp de 5 ani, de la demararea parteneriatului strategic şi până în prezent, Lidl România, a donat către Teach for Romania peste cinci milioane de lei. Astfel, peste 2.500 elevi beneficiari ai parteneriatului au luat parte la ore de curs susţinute de profesori motivaţi şi competenţi, pregătiţi de Teach for Romania. În anul şcolar 2020-2021, cei 160 de profesori susţinuţi de organizaţie au pregătit elevi din 22 de judeţe din ţară, iar activitatea lor a avut un impact real, contribuind la îmbunătăţirea competenţelor de literaţie ale elevilor, reducerea comportamentelor agresive prin dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale, scăderea ratei de absenteism şi prevenirea abandonului şcolar, precum şi la dezvoltarea abilităţilor de leadership şi creşterea gradului de motivaţie pentru educaţie.

Suma de 1,3 milioane lei strânsă anul acesta va contribui la recrutarea, formarea şi susţinerea unei noi generaţii de profesori Teach for Romania. Aceştia vor oferi educaţie de calitate în cele mai vulnerabile şcoli din România, concentrându-se exclusiv pe nevoile de educaţie ale copiilor şi oferindu-le o şansă reală la un viitor mai bun.

Totodată, Lidl România sprijină Teach for Romania pentru dezvoltarea biroului regional din Moldova, situat în Iaşi

"Zona Moldovei este una dintre cele mai defavorizate regiuni din România, cu un acces la educaţie de calitate îngreunat pentru mulţi copii. Un factor care contribuie la acest aspect este şi faptul că 41% dintre copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate sunt din Moldova, conform unui raport Teach for Romania. Mai mult, calitatea slabă a infrastructurii din zonă influenţează negativ prezenţa elevilor la şcoală şi inclusiv rezultatele şcolare. Spre exemplu, în perioadele cu vreme nefavorabilă, mulţi copii din zonele marginalizate se află în imposibilitatea de a merge la şcoală. În plus, nivelul mic al veniturilor afectează prezenţa elevilor la cursuri", se menţionează în comunicat.

Obiectivele Teach for Romania vizează recrutarea unui număr mai mare de profesori la nivel local, ce vor fi pregătiţi şi susţinuţi de către membrii echipei biroului regional deschis la Iaşi, pentru a putea preda în comunităţile vulnerabile din zona Moldovei, informează Agerpres.ro.

Printre priorităţile biroului regional din Modova se numără crearea de parteneriate cu ONG-uri locale ce desfăşoară intervenţii în domenii complementare (medical, social), în comunităţile în care organizaţia este prezentă cu programul său, adaptarea la nevoile de educaţie la nivel regional, de exemplu, prin contextualizarea opţionalelor cu materii care pot veni în sprijinul elevilor. De asemenea, biroul regional vizează şi crearea de parteneriate operaţionale cu universităţile şi liceele pedagogice din regiune, pentru a aduce resurse valoroase către mai mulţi profesori din sistem, precum şi dezvoltarea de parteneriate punctuale cu şcolile, pentru identificarea nevoilor de recrutare de noi profesori în sistemul de învăţământ public.

Teach for Romania este o organizaţie non-guvernamentală, parte din reţeaua globală Teach for All, care caută şi pregăteşte oameni valoroşi, cu sau fără experienţă anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învăţământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. În acest mod, organizaţia contribuie la asigurarea unei educaţii de calitate, iar profesorii pregătiţi de Teach for Romania pot deveni agenţi ai schimbării în educaţie pe termen lung.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img