News Flash:

Liiceanu catre Basescu: Ati fost la inaltimea unei bune parti a intelectualitatii din tara asta

9 Mai 2014
1863 Vizualizari | 0 Comentarii
Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat, vineri, la ceremonia de decorare de la Cotroceni, ca presedintele Traian Basescu a fost la inaltimea unei bune parti a intelectualitatii din tara asta si a adaugat ca intelectualii s-au recunoscut cu valorile lor in activitatea presedintelui.

 "Dumneavoastra ati spus in cuvantul pe care ni l-ati adresat ca nu stiti daca ati fost la inaltimea exigentelor macar a unei parti din intelectualitatea romana. Fac parte din acei carora li s-a lipit eticheta de «intelectual al lui Basescu» si as vrea sa spun cu aceasta ocazie ca ati fost la inaltimea unei bune parti a intelectualitatii din tara asta. (...) Asta inseamna tocmai ca s-au recunoscut cu valorile lor in activitatea dumnavoastra", a spus Gabriel Liiceanu.

Liiceanu a continuat: "Timp de 10 ani cat ati fost, sunteti presedintele Romaniei, nu ati facut decat sa ne asezati pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele in chip matur al Romaniei, trebuia sa ne asezam. Si pentru asta va multumim".

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca decorarea mai multor intelectuali din Romania reprezinta un semn si a aratat ca nici oamenii politici, dar si inca prea multi romani nu stiu sa isi tina aproape aceasta intelectualitate si nu se straduiesc deloc sa o inteleaga.

Traian Basescu a declarat in discursul sustinut dupa ceremonia de decorare ca isi da seama ca se afla in fata "unei parti a intelectualitatii romane", pe care tot timpul a incercat sa o inteleaga in exigentele ei, chiar daca nu a inteles-o intotdeauna in scrisul ei, in opera ei, in intamplarile culturale pe care le-a generat.

"Asta nu este vina lor, ci este a mea. Cu toate acestea, nu am niciun complex fata de intelectualitatea din Romania, pentru ca, sunt convins, niciunul din ei n-ar conduce un vapor de 300 de metri, asa ca asta e - fiecare, la ce ne pricepem", a afirmat presedintele.

 Seful statului a spus ca evenimentul de vineri este un semn de recunostinta, nu neaparat a presedintelui.

"Multi confunda un moment de decorare cu momentul in care presedintele ofera ceva. Nu, presedintele doar recunoaste merite, si nu o face in numele lui, ci o face in numele natiunii pe care oamenii decorati o servesc", a spus Basescu.

Traian Basescu a mai spus ca si-ar dori ca "intamplarea de astazi" sa fie un semn catre toata intelectualitatea din Romania. "O intelectualitate pe care si noi, oamenii politici, dar si inca prea multi romani,nu stiu sa si-o tina aproape, nu se straduiesc deloc sa o inteleaga si trec pe langa ea fara sa realizeze ca trec pe langa ce are mai valoros natiunea romana", a adaugat presedintele.

Presedintele Traian Basescu a decorat, vineri, intr-o ceremonie la Palatul Cotroceni, mai multe personalitati culturale si ale societatii civile, intre care Horia-Roman Patapievici.

Intre cei decorati de seful statului se numara de asemenea Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihailescu, Calin Peter Netzer.

cotroceni traian basescu presedintele romaniei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0968 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029834 (s)