joi, 28 martie, 2024

Lilieci vanduti intr-o piata umeda din Indonezia, in plina pandemie de coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Coronavirus – lilieci vânduţi în pietele din Indonezia. Liliecii comercializati in piața Tomohon reprezinta o imagine socanta care nu face deloc cinste Indoneziei, în plină pandemie de coronavirus.

Liliecii sunt purtători de tot felul de virusuri și agenți patogeni. Există chiar și rapoarte potrivit cărora autoritățile locale au găsit o altă tulpină de coronavirus în liliecii din Tomohon, în anul 2018.

După cum știm cu toții, este foarte probabil ca noul coronavirus să fi pornit de la un liliac de pe piața de fructe de mare din Wuhan, China.

Coronavirusul care a pus la pamant economia mondială și a dus la aproape 200.000 de decese a fost cel mai probabil rezultatul unei igiene precare de pe o piață ilegală de animale sălbatice, noteaza Daily Mail.

Coronavirus – lilieci vânduţi în pietele din Indonezia

Experții sustine că distrugerea habitatului și exploatarea culinara tot mai necontrolata a lumii animale a făcut ca bolile transmise de animale să fie de patru ori mai frecvente în ultimii 50 de ani.

Cotidianul britanic Daily Mail se implica activ si sustine ca militeaza pentru interzicere comerțului ilegal de animale sălbatice. In timp ce lumea se lupta cu aceasta pandemie, aceste piețe pot rămâne deschise în Indonezia și în toată China și Asia de Sud-Est, ceea ce este o mare neglijenta.

Înainte, aceasta era o problemă pentru drepturile animalelor și o problemă pentru experții internaționali în faună.

Acum este o criză globală de sănătate și o amenințare pentru noi toți. Lumea nu a reușit să acționeze în urma focarului SARS din 2002, care a provenit tot de la o piață de animale sălbatice. Nu putem face aceeași greșeală din nou.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img