News Flash:

Lipsa de personal medical la Spitalul Husi si Barlad

8 Octombrie 2015
2608 Vizualizari | 1 Comentarii
In unitatile medicale din judetului Vaslui se acentueaza problema din cauza numarul mic de personal. Acest disconfort creează probleme de cele mai multe ori in situatii limita. La unitatea CPU (Compartiment Primiri Urgente) a Spitalului Municipal Dimitrie Castroian Husi, a ramas un singur medic, care trebuie sa se ocupe zilnic de zeci de persoane.

La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Municipal din Husi este un singur medic. De cele mai multe ori, asistentii sunt cei care pun intrebarile de rutina bolnavilor. Apoi, in ordinea prioritatilor, pacientii sunt consultati de doctor.

„Un minut de neatentie, deci vreau sa ma duc sa urmaresc alt pacient, intre timp starea acestuia se poate agrava oricand. Aici, la Husi, nu prea ai cand sa te refaci. Fiind singura angajata nu am cum sa efectuez toate garzile. Și asa fac mai multe garzi decat in mod normal”, spune Larisa Frentoaie, medic specialist urgente.

 Dr. Lucia Rotaru, managerul Spitalului Municipal Husi spune ca „cel putin doi medici am avea nevoie, dar, din nefericire, nu avem de unde sa ii luam. Dintre rezidentii care termina, fiecare si-a gasit postul. E o specialitate deficitara, foarte necesara si foarte importanta.”

Singurul medic angajat lucreaza trei zile pe saptamana, cate 24 de ore. Desi cei care ajung la urgenta sunt de multe ori in stare grava, lipsa specialistilor face ca timpul de asteptare sa se prelungeasca si cu doua ore. În aceeasi situatie sunt si bolnavii care ajung la urgenta, la Spitalul din Barlad, pentru ca si acolo exista doar un medic specializat pe urgente si cateva zeci de persoane care au nevoie de servicii medicale.

 „Probabil voi astepta doua, trei ore. Aglomerat, este imposibil de ajuns, aproape”, spune un pacient. Conducerea Spitalului a scos la concurs, in urma cu o saptamana, patru posturi, insa nimeni nu s-a inscris pana acum. „Sunt vitali pentru ca noi suntem un spital de urgenta si fara acest serviciu acoperit nu mai suntem spital de urgenta”, declara Adrian Ghiorghiu, purtatorul de cuvant al Spitalului Municipal de Urgenta Barlad.

In spitalele din Romania, sectiile de urgenta au un deficit de cadre medicale de 40%. Cu toate astea, reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca se observa o usoara crestere a numarului de doctori, fata de anii trecuti. Reprezentantii Ministerului Sanatatii, recunosc, insa, ca este nevoie de o reforma majora a sistemului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0877 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027951 (s)