News Flash:

Lipsa somnului îți dă mintea peste cap: Cum te face să te simți mai bătrân decât ești

2 Decembrie 2021
206 Vizualizari | 0 Comentarii
lipsa somn 990x660

Lipsa de somn la vârsta de peste 50 de ani este legat de percepții mai negative asupra îmbătrânirii, care, la rândul lor, pot avea un impact asupra sănătății fizice, mentale și cognitive, arătată un nou studiu.

Un studiu condus de cercetători de la Universitatea din Exeter și publicat în Behavioral Sleep Medicine a constatat că oamenii care și-au evaluat somnul ca fiind prost s-au simțit, de asemenea, mai în vârstă și și-au perceput propria îmbătrânire fizică și mentală mai negativ.

Autoarea principală, Serena Sabatini, de la Universitatea din Exeter, a explicat că „pe măsură ce îmbătrânim, toți experimentăm atât schimbări pozitive, cât și negative în multe domenii ale vieții noastre. Cu toate acestea, unii oameni percep schimbările acestea mai negativ decât alții.

Se știa deja că având o percepția negativă a îmbătrânirii poate fi dăunătoare sănătății fizice viitoare, sănătății mintale și sănătății cognitive, dar nu și ce îi face pe oameni să fie mai negativi în ceea ce privește îmbătrânirea, să le modifice percepția asupra îmbătrânirii lor.

Trebuia să studiem acest lucru – o explicație ar putea fi că o perspectivă mai negativă le influențează pe ambele. Cu toate acestea, ar putea fi un semn că abordarea problemelor de somn ar putea promova o mai bună percepție a îmbătrânirii, care ar putea avea alte beneficii pentru sănătate”.

Lipsa de somn îți dă peste cap mintea și corpul

Cercetătorii au chestionat 4.482 de persoane cu vârsta de 50 de ani și peste care fac parte din studiul PROTECT. Condus de Universitatea din Exeter și Institutul de Psihiatrie, Psihologie și Neuroscience (IoPPN) de la King’s College din Londra și finanțat de Centrul de Cercetare Biomedicală Maudsley al Institutului Național de Cercetare în Sănătate (NIHR), PROTECT este un studiu online inovator în care participanții fac teste cognitive regulate și completează chestionare complete legate de stilul lor de viață. Studiul își propune să înțeleagă ce îi ajută pe oameni să rămână sănătoși din punct de vedere cognitiv pe măsură ce îmbătrânesc.

Echipa de cercetare a observat că mulți participanți la PROTECT au comentat relația lor cu somnul ca parte a chestionarelor standard din cadrul studiului. Comentariile au inclus: „Cum mă simt fluctuează foarte mult în funcție de cumam dormit”. Mă simt grozav dacă am dormit șase ore, așa că aproximativ jumătate din timp mă simt mai tânăr și jumătate din timp mă simt mai bătrân!”

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035311 (s)