marți, 23 aprilie, 2024

Lista alimentelor care ne fac mai fericiti: ce fructe si legume au efect antidepresiv si tin oboseala la distanta

Distribuie:

Publicat:

Toate alimentele pe care le consumam au efecte asupra organismului nostru. Unele dintre ele stimuleaza productia de serotonina, „hormonul fericirii“, putand inlocui uneori antidepresivele, fara sa aiba efecte adverse, scrie msn.com. Un nivel scazut de serotonina se traduce printr-o stare depresiva, anxioasa, tulburari de somn si de dispozitie. Pentru a scapa de aceste probleme, va recomandam lista super alimentelor care pot creste fericirea.

Semintele de floarea-soarelui Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in seleniu, care este un nutrient considerat a avea puterea de a ne face mai fericiti. Ca si in cazul multor alte seminte, se recomanda ca acestea sa fie incluse in dietele noastre ca o buna sursa de proteine ??si fibre.

Bananele

Pline de potasiu, bananele nu ofera doar un plus de energie, dar produc si o senzatie de satietate mai mult timp. De asemenea, ajuta in lupta cu depresia prin nivelul ridicat de triptofan, care se transforma in serotonina, hormonul fericirii.

Iaurtul

Iaurtul grecesc contine vitamina B12, este scazut in sodiu si bogat in potasiu, fiind un aliment perfect pentru cresterea nivelului de energie si reducerea sentimentului de melancolie.

Ciocolata

Din motive evidente, ciocolata ne face foarte fericiti. Dar aceasta nu ofera doar o stare de fericire prin gustul sau, de asemenea, este bogata in magneziu, care ajuta la calmarea muschilor si reduce anxietatea.

Spanacul

Leguma preferata a lui Popeye Marinarul contine unele componente cheie pentru imbunatatirea starii de spirit, impiedicand aparitia depresiei. Atat magneziul cat si acidul folic sunt esentiale pentru stimularea fericirii, putandu-te face mai motivat pentru restul zilei.

Ouale

Daca doriti o stare de spirit buna, consumati cu regularitate oua. Galbenusurile sunt pline de triptofan, substanta care ajuta la cresterea hormonului fericirii.

Ciupercile

Ciupercile sunt un superaliment de multe ori subapreciat, dar ele contin o multime de nutrienti care contribuie la reglementarea starii de spirit. Ele sunt pline de seleniu mineral, deficienta acestei substante fiind una din cauzele care duc la depresie, anxietate si oboseala.

Cafeaua

Majoritatea oamenilor se bazeaza pe o ceasca de cafea atunci cand vor sa isi imbunatateasca starea de spirit. Cafeaua este cunoscuta pentru faptul ca reduce riscurile de depresie, crescand nivelul de dopamina si serotonina.

Portocalele

Bogate in vitamina C, portocalele sunt importante surse de antioxidanti. Contin cantitati mari de vitamina B si flavonoide, ambele ajutand la mentinerea sanatatii celulelor, reducand nivelul de oboseala, crescand energia si fericirea.

Fasolea

Fasolea, ca si ciupercile, este plina de fier, ajutand la redobanirea puterii, energiei si crescand starea de spirit.

Nucile

Nucile contin un numar mare de compusi care protejeaza creierul, cum ar fi vitamina E, melatonina, Omega3 si antioxidanti. Cercetarile au aratat ca nucile nu numai ca sprijina sanatatea creierului, dar pot reduce stresul si imbatranirea prematura, ceea ce duce la o viata mai fericita.

Avocado

Fructele de avocado au devenit un aliment la moda fiind inclus tot mai des in salate sau alte preparate. Acestea sunt bogate in grasimi, care ofera un sentiment de satietate, fiind extrem de bogate si in substante nutritive esentiale, cum ar fi vitaminele K, C si E.

Quinoa

Quinoa este un alt aliment adus in lumina reflectoarelor in ultima vreme. Este benefic, in principal, pentru flavonoidele sale, care se spune ca au efect antidepresiv, stimuland fericirea.

Turmericul

Turmericul a fost mult timp folosit ca medicament in Orientul Mijlociu. Acesta actioneza ca un agent anti-inflamator, tratand numeroase afectiuni. Turmericul este forte bun pentru echilibrarea starii de spirit prin continutul de curcumin, unul dintre compusii sai vindecatori, care este si antidepresiv.

Ceaiul verde

Este stiut deja ca ceaiul de plante este bun pentru sanatatea mintala, dar un studiu japonez a descoperit ca nivelul de stres este mult mai redus la persoanele care beau peste cinci cani de ceai verde pe zi.

Merele

Un mar pe zi ar trebui sa tina doctorul departe, dar pastreaza, de asemenea, buna dispozitie. Merele furnizeaza substantele nutritive necesare organismului pentru a ramane sanatos. Dupa ce spalati foarte bine fructele, asigurati-va ca mancati si coaja, deoarece aici se afla multe din substantele benefice ale merelor.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img