vineri, 29 martie, 2024

Lista senatorilor care l-au salvat pe Gabriel Oprea

Distribuie:

Publicat:

Au fost identificati senatorii care l-au scapat pe colegul lor, Gabriel Oprea, de procurorii DNA. Cei 24 de oficiali care provin din partidele PSD, ALDE, PRU, unii fiind fosti membri UNPR, au votat luni, impotriva cererii DNA de urmarire penala a fostului ministru de Interne si vicepremier Gabriel Oprea. Acestia au introdus bila alba in urna neagra si invers pentru a respinge ridicarea imunitatii colegului lor de Senat, Gabriel Oprea. Important de mentionat este faptul ca pe aceasta lista se afla si senatorul Ionel Agrigoroaie, un cunoscut traseist politic din Iasi. In patru ani de mandat a reusit sa schimbe partidele ca pe sosete si sa treaca la interval de cateva luni de la o formatiune la alta, in disperare dupa un ciolan cat de mic. Ionel Agrigoroaie, ales initial pe listele PP-DD in urma cu patru ani, a ajuns acum in barca celor de la PSD. Agrigoroaie viseaza sa prinda un loc, la iarna, pe listele partidului, pentru inca un mandat si a ajuns in partidul lui Liviu Dragnea, la pachet cu mai multi parlamentari ai UNPR.

Senatorii care au votat, luni, impotriva cererii DNA sunt: Ionel Agrigoroaie (PSD), Alexandru Cordos (PSD),  Octavian Bumbu (PSD), Cristian Dumitrescu (PSD), Daniel Savu (PRU),  Petru Fratean (PSD), Gabriela Cretu (PSD),  Georgica Severin (PSD),  Ioan Chelaru (PSD), Marius Bota (PSD), Nicolae Moga (PSD), Petru Filip (PSD), Serban Nicolae (PSD), Florea Voinea (PSD), Calin Popescu Tariceanu (ALDE), Daniel Barbu (ALDE), Mihai Nita (ALDE), Eugen Durbaca (ALDE), Iulian Cristache (Independent, ex-PPDD, ex-UNPR), Gabriel Oprea (Independent, ex-UNPR), Ilie Nastase (Independent, ex-UNPR, ex-PC), Constantin Popa (Independent, PPDD, ex-UNPR), Gheorghe Saghian (Independent, ex-PSD), Valer Marian (Independent, ex-PSD).

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmarit penal pentru ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, a decis luni plenul Senatului. Decizia a fost luata de Senat cu 73 de voturi “impotriva” solicitarii DNA si doar 45 voturi “pentru”, 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img