vineri, 29 martie, 2024

Lista telefoanelor care emit cele mai multe radiatii. Modelele de care sa te feresti

Distribuie:

Publicat:

Un top al telefoanelor care emit cea mai mare doza de radiatii radio ne arata ca Xiaomi se apropie cel mai mult de limita admisa (sub 2 w/kg, adica 2 wati per kilogram). Xiaomi Mi A1 ajunge la 1,75 w/kg. SAR e un acronim de la specific absorption rate (rata specifica de absorbtie energie) si reprezinta cantitatea de energie corespunzatoare undelor de radiofrecventa absorbita de corp.
 
SAR e masurata atât pentru cap, cât si pentru corp. In cazul topului de acum, a fost inregistrata doar pentru cap, in timpul unui apel. Problemele generale care pot aparea din cauza unei valori SAR prea mari sunt dureri de cap, oboseala, senzatia de caldura in zona urechii (sau unde e tinut telefonul) si chiar senzatii de iritare a pielii.

Revenind la top, OnePlus 5T e pe locul doi cu 1,68 w/kg, urmat de Xiaomi Mi Max 3 cu 1,58 w/kg si OnePlus 6T cu 1,55 w/kg a ajuns pe locul patru.

Nu e totul doar despre telefoane chinezesti, pentru ca in top au ajuns si iPhone 7 (1,38 w/kg), Google Pixel 3 (1,33 w/kg) si Sony Xperia XZ1 Compact (1,36 w/kg). Dar da, majoritatea telefoanelor sunt chinezesti, dupa cum poti vedea in imaginea de mai sus.

Spre comparatie, sunt si telefoane care inregistreaza chiar si sub 0,5 w/kg, cum ar fi Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S9, LG Q6 sau ZTE Axon Elite. Majoritatea celor sigure sunt Samsung. Totusi, situatia nu e asa grava, in topul de mai sus, cum a fost in Franta cu telefoane ieftine, si foarte ieftine, care au ajuns lejer la peste 2 w/kg.

Neffos X1 TP902, de exemplu, a ajuns la 2,52 w/kg. Am pomenit acest telefon pentru ca a inregistrat cea mai mare valoare, in topul francezilor, dar si pentru ca un brand al companiei chineze TP-Link care produce echipamente de retelistica. sursa: playtech.ro

G.R.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img