vineri, 29 martie, 2024

Liviu Dragnea cere explicatii BNR-ului pentru nivelul ridicat al inflatiei

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD a declarat astazi, la Parlament, ca va trimite o scrisoare catre Banca Nationala pentru a primi explicatii cu privire la nivelul extrem de ridicat al inflatiei.

"E bine sa intrebati si Banca Nationala. Eu o sa trimit o scrisoare domnului guvernator si astept niste raspunsuri. As vrea sa vad si care a fost implicarea BNR in asta pentru ca e o chestie foarte serioasa. Trebuie niste raspunsuri.", a declarat Liviu Dragnea, intrebat daca este ingrijorat de faptul ca Romania are cea mai mare inflatie din ultimii ani.

Liviu Dragnea, presedintele PSD, afirma ca nu a dorit sa aiba o discutie cu presedintele Klaus Iohannis despre situatia de la SPP, institutie aflata in subordinea CSAT. Declaratia liderului PSD vine la doar cateva minute dupa ce Parlamentul a votat infiintarea unui comisii speciale de ancheta cu privire la activitatea directorului SPP, Lucian Pahontu, pe care Dragnea l-a acuzat de implicare in treburile interne ale PSD si de spionarea demnitarilor.

Facand referire la discursurile opozitiei din plenul Parlamentului, Dragnea a afirmat a vazut "niste texte distribuite cred ca de domnul Pahontu la diversi parlamentari". "Am vazut o dorinta foarte mare ca nu cumva cineva sa puna intrebari despre acel serviciu care e deasupra Constitutiei, deasupra Parlamentului", a declarat Dragnea. Intrebat de ce nu a vorbit cu presedintele Iohannis despre situatia de la SPP, avand in vedere ca eventualele masuri la Serviciu se pot lua doar de catre CSAT, Dragnea a raspuns: "Pentru ca nu am vrut. Este o chestiune parlamentara, nu trebuie aprobare."

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img