joi, 28 martie, 2024

Liviu Dragnea, despre majorarea salariilor

Distribuie:

Publicat:

Majorarea salariului minim va fi aprobata in sedinta de guvern de vineri, a anuntat presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor.
 
Liviu Dragnea a declarat ca in sedinta de guvern de vineri vor fi adoptate mai mute acte normative.

“Guvernul va adopta niste acte normative, asa cum sunt trecute in programul de guvernare, care sunt asteptate — salariul minim va fi aprobat maine, in sedinta de guvern — 1.450 de lei, asa cum s-a stabilit, majorarea salariilor in administratia locala cu 20%, majorarea salariilor pentru actori si alte categorii de artisti cu 50%. De asemenea, i-am rugat sa verifice daca informatia este reala, si anume ca s-a prorogat printr-o ordonanta intrarea in vigoare a legii prin care se majoreaza cu 15% salariile din educatie si sanatate si, daca e intr-adevar prorogata de Guvernul Ciolos, maine sa anuleze aceasta prorogare si majorarile de 15% din educatie, sanatate sa intre in vigoare de la 1 februarie. De asemenea, alocarea pe student de la 83 de lei la 201 lei — nu este nevoie, din cate stiu, de HG, ci este suficient un ordin al ministrului. (…) De asemenea, pensia minima de la 400 de lei la 520 de lei — asta e primul pachet de masuri care e prins in HG-uri si ordonante pe care Guvernul le poate emite maine”, a precizat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Salariul minim brut pe tara creste la 1.450 de lei din 1 februarie

Intrebat cine va beneficia de salarii majorate in administratia locala, el a precizat ca functionarii, si nu alesii.

“Functionarii din administratia locala, pentru ca, asa cum stiti foarte bine, salariile primarilor si ale presedintilor de consilii au fost majorate anul trecut, daca nu in 2015. In administratia locala, salariile sunt foarte mici si oamenii pleaca din sistem”, a argumentat presedintele Camerei Deputatilor.

El a adaugat ca va fi si sesiune extraordinara, “chiar daca cei de la PNL au anuntat ca vor sa blocheze legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, intr-un mod iresponsabil”.

Totodata, Liviu Dragnea a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa verifice facturile la gaze si electricitate, in conditiile in care taxa pe stalp a disparut.

“Taxa pe stalp a disparut si noi nu avem de gand sa revenim la asta, ea a fost inclusa in pret incorect, dupa parerea mea, de catre distribuitorii de energie electrica si gaze. Disparand taxa pe stalp, eu ma astept ca factura la energie electrica si la gaze sa scada. Si il rog pe presedintele ANRE sa se preocupe si sa intervina imediat in acest subiect. De asemenea, il rog sa reanalizeze cu atentie pretul corect pentru distributia de gaze naturale”, a aratat Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img