vineri, 29 martie, 2024

Liviu Dragnea, despre pensiile din sistemul de aparare si ordine publica

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PSDLiviu Dragnea, a dat asigurari luni ca pensiile din sistemul de aparare si ordine publica nu vor fi diminuate, apreciind ca trebuie sa existe discutii pe aceasta tema, precum si in privinta Legii pensiilor, despre care spune ca are “foarte multe sensibilitati”.
“Nu e o lege usoara, este destul de apropiata ca si importanta de legea salarizarii unitare. Este o lege cu foarte multe sensibilitati. (…) Plecarile din sistem sunt generate de prevederile actuale ale legii. Si a aparut informatia ca pensiile din acest sistem vor fi diminuate si oamenii se grabesc sa plece din sistem la 45, 46, 47 de ani, ceea ce nu e in regula pentru ca statul roman a investit in acesti ofiteri, care au experienta foarte buna, de care Romania are nevoie si cred ca trebuie sa li se spuna foarte clar ca nu li se diminueaza pensiile. Dar trebuie facute discutiile in asa fel incat legea pensiilor sa fie o lege dreapta, o lege justa, corecta”, a declarat Dragnea la Parlament.

Potrivit lui Liviu Dragnea, premierul ar trebui sa discute despre aceste lucruri cu toti actorii interesati, cu toti partenerii sociali, cu ministrul Apararii, ministrul de Interne, reprezentanti ai altor structuri din sistemul de aparare si ordine publica, cu ministrul Muncii, pentru a se incerca stoparea plecarilor din sistem.
El a reafirmat, pe de alta parte, ca pilonul 2 de pensii nu se nationalizeaza.
Intrebat ce a spus premierul in sedinta coalitiei de luni despre demiterea lui Eugen Teodorovici din functia de consilier, Dragnea a aratat ca a spus exact ceea ce a comunicat si presei.
“A fost decizia dumnealui, nu ne-a intrebat nici pe mine, nici pe altcineva din coalitie atunci cand l-a luat consilier, nu ne-a intrebat nici cand l-a demis”, a adaugat liderul PSD.

Sursa: agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img