vineri, 19 aprilie, 2024

Liviu Dragnea, liderilor PSD: 3 europarlamentari ar renunta la mandat / SURSE

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a spus liderilor partidului, în discuțiile informale, că trei candidați social-democrați aflați pe locurile eligibile la europarlamentare ar putea renunța la mandat, au relatat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor citate, cel mai probabil Rovana Plumb, cap de listă PSD la europarlamentare, va fi propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european din partea României, astfel că va renunța la mandat până la toamnă.

De asemenea, un alt nume vehiculat in PSD ca fiind printre cei trei care ar putea renunta la mandat este deputatul Tudor Ciuhodaru, aflat pe locul 7 în lista candidaților pentru Parlamentul European: in partid se vorbeste ca va candida pentru Primăria municipiului Iași la alegerile de anul viitor și va renunța la mandatul de europarlamentar dacă va câștiga.

În PSD sunt considerate 100% eligibile primele 12 locuri și „semi-eligibile” următoarele trei locuri.

„Dacă nu tragem vom lua 12 locuri și dacă se muncește putem să ajungem la 15 mandate”, au spus surse din conducerea PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO, analiza fiind comunicată de Liviu Dragnea.

În scenariul invocat de Liviu Dragnea, pot spera să ajungă europarlamentari și candidații de pe locurile 16-18 din lista PSD: Crina-Fiorela Chilat, Mariana-Carmelia Bălănică-Dragomir și Răzvan Popa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img