vineri, 29 martie, 2024

Liviu Dragnea: Parlamentarii PSD care nu au semnat motiunea au absentat, miercuri va fi vot masiv. Textul, semnat de 222 de parlamentari

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, duminica, dupa citirea in plenul comun a motiunii de cenzura, ca parlamentarii PSD care nu au semnat motiunea nu au facut-o pentru ca au absentat, el aratand ca miercuri va exista un “vot masiv” in favoarea motiunii.

Intrebat cum comenteaza faptul ca motiunea de cenzura a fost semnata de 222 de parlamentari, dintre care doar de 199 de la PSD, iar restul de la ALDE, Dragnea a spus: “Majoritatea celor care nu au semnat nu au fost prezenti. Fiecare a vorbit cu mine, unii sunt plecati din tara, ajung in noaptea asta sau maine, unii ajung marti”.

“Noi am fost interesati sa avem numarul de semnaturi peste limita stabilita de Constitutie ( o patrime din numarul total al senatorilor si deputatilor, respectiv 116 parlamentari, n.r.) , iar cei cu care am vorbit am considerat necesar sa nu le stric treburile astazi. Noi stabilisem joi ca depunem luni motiunea de cenzura, asa si-au facut programul majoritatea. Am luat decizia ulterir de a o depune azi (duminica, n.r.) pentru a scurta perioada in care ne aflam de incertitudine si de lipsa practica a unui Guvern”, a spus Dragnea.

Intrebat daca ar fi fost un semnal mai puternic daca PSD avea minimum 233 de semnaturi, cate voturi sunt necesare pentru a adopta motiunea, si daca are vreo suparare din aceasta cauza, Dragnea a raspuns: “Nu, categoric nu. Eu am mai gestionat o motiune de cenzura”.

“Important este votul de miercuri, care va fi masiv”, a subliniat Dragnea.

El a aratat ca a vorbit si cu parlamentarii PSD de Iasi, despre care aparusera informatii in presa ca ar vota in bloc impotriva motiunii de cenzura.

 

“Am vorbit cu parlamentarii de la Iasi. Au semnat motiunea in bloc”, a spus Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img