vineri, 19 aprilie, 2024

Liviu Dragnea, reactie dupa anunturile lui Jean Claude Junker

Distribuie:

Publicat:

In contextul propunerii presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ca Summit-ul care va refonda Uniunea Europeana(UE) imediat dupa Brexit sa aiba loc la Sibiu, sub presedintia romana a Consiliului UE, presedintele PSDLiviu Dragnea, a marturisit, insa, ca mai important este faptul ca Jean Claude Junker a sustinut intrarea Romaniei si a Bulgariei in Schengen.

“Asta cu summitul, nu stiu daca e cea mai importanta informatie. Presedintele Junker a facut afirmatii importante, unele istorice. A mai aratat ca e un om cu viziune, care se uita in viitor, nu pe termen scurt, un om care a inteles supararile cetatenilor. A afirmat ca Europa trebuie sa respire cu ambii plamani, adica cetatenii din Estul si din Vestul sa fie egali. A spus explicit ca Romania si Bulgaria trebuie sa intre in Schengen pentru ca e un lucru bun pentru intreaga Europa. A vorbit si despre cele 3 principii fondatoare ale UE.

E important ca se organizeaza summitul in Romania. Au inceput deja comentariile,ca se face la Sibiu, de unde e presedintele Iohannis. Vom vedea.Trebuie sa ne pregatim ca acel mandat al Romaniei, de 6 luni, sa fie plin de substanta.”, a spus Liviu Dragnea. Cat despre intrarea Romaniei in Schengen in 2019, presedintele PSD sustine ca este increzator pentru ca toate conditiile sunt indeplinite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img