joi, 25 aprilie, 2024

Liviu Dragnea, replica DURA pentru Klaus Iohannis: “O lista intreaga de minciuni”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a prezentat o lista intreaga de minciuni, a opinat liderul PSD, Liviu Dragnea, in aceasta seara, la Antena 3.

Dragnea a sustinut ca procentele si cifrele prezentate de presedinte sunt minciuni, fiind de parere ca declaratiile pe care le-a facut pot semana cu un atac la siguranta nationala, avand in vedere dezinformarea publica.

„In seara asta, presedintele Romaniei a prezentat o lista intreaga de minciuni. Pentru ca o informatie neadevarata este o minciuna. Dupa parerea mea, ceea ce face Presedintele Iohannis de o perioada de timp, adica sa arunce informatii false, se pot intruni elementele unui atac la siguranta nationala”, a spus Dragnea.

Seful PSD  a tinut sa faca o serie de precizari in privinta datelor comunicate de Iohannis, printre care:

„Datele adevarate. Ele nu sunt inventate de noi. Se referea (n.r. Iohannis) la veniturile colectate la buget, ca au scazut. In 2017, 68,4 miliarde de lei, in 2018  76,5 miliarde de lei venituri colectate. Crestere fata de anul trecut. Mai mult chiar si de cat a fost programat de noi.

In ceea ce priveste programatul. Pentru 2018, Guvernul a programat incasari de 75,5 miliarde de lei si a realizat 76,5 miliarde de lei incasari.

Vezi si: Replica lui Liviu Dragnea pentru Klaus Iohannis: "Ceea ce face presedintele Iohannis de o perioada de timp poate intalni elementele unui atac la siguranta nationala"

Productia industriala in primele 2 luni: vorbim de o crestere cu 7 % fata de primele 2 luni ale anului 2017. Vorbim de productia industriala. Ca o comparatie cu celelalte state ale Uniunii Europene, aceasta crestere este cea mai mare.

Investitii: in trimestrul 1 din 2017, am avut  investitii de 1,7 miliarde de lei, iar in trimestrul 1 din 2018 am avut  4,9 miliarde de lei.

Fonduri UE: in 2017 am accesat 2,9 miliarde de lei, spre deosebire de 4,9 miliarde de lei in 2018.

Exporturi: in 2017 am avut exporturi de 9,7 miliarde de lei, in 2018, pe primele 2 luni, 10,9 mld lei, deci crestere.

Datoria guvernamentala: este in scadere. In 2017, datoria guvernamentala a scazut cu 2,6 puncte procentuale fata de 2016.  Avem o datorie pe primul trimestru  de 34,2%  in 2018.

Indicele robor: nu ne certam cu BNR, dar daca ne uitam pe grafic, suntem la un nivel foarte scazut. Sigur ca ne dorim sa fie cat mai mic. Pana la urma se va reveni la o valoare mai scazuta.

Pensii, dupa ce scadem inflatia, tot vorbim de o crestere a puterii de cumpaare de 5%.

Somaj: este cel mai mic somaj inregistrat vreodata in Romania. Locurile de munca nou create, doar in primele 2 luni sunt in crestere cu 107.000 fata de anul trecut, cu 88% mai mult decat primul trimestru din 2017. Avem cel mai mare numar de salariati din ultimii 20 de ani. Ceea ce este foarte important.

 

Despre magia economica de care a vorbit Iohannis: da, pentru ca si anul trecut am primit aceleasi critici, ca nu se poate sa scazi taxele si impozitele si sa ai crestere economica. S-a dovedit ca se poate. Cand se micsoreaza taxele si impozitele, veniturile cresc.

Putem vorbi de magia neagra a guvernului tehnocrat: in ceea ce priveste datele economice, financiare, suntem in crestere. Nu ne oprim aici. Toata evolutia este pozitiva, cu toate piedicile politice puse de presedintele Iohannis. Acest Guvern isi va implementa programul de guvernare. Eu cred ca aceasta iesire a avut mai multe obiective: sa incerce sa justifice cererea de demisie a doamnei prim-ministru. Este o implicare politica. Eu am vorbit cu doamna prim-ministru. Maine va fi conferinta de presa. Toate aceste informatii ale lui Iohannis vor fi demontate.

Doamna prim-ministru Dancila nu poate demisiona pentru ca il deranjeaza pe Iohannis cu un program de guvernare. Are sustinerea partidului. Noi nu putem sa schimbam premierii de cate ori solicita Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img