News Flash:

LIVIU DRAGNEA-un an de inchisoare cu suspendare

15 Mai 2015
2009 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Dezvoltarii si Administratiei, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, decizia luata vineri de instanta suprema nefiind definitiva. scrie mediafax.ro

 Instanta a dispus ca lui Liviu Dragnea sa ii fie suspendata executarea pedepsei pentru un termen de incercare de trei ani.

Prin aceeasi decizie, alti peste 20 de inculpati au fost achitati.

Instanta le-a condamnat pe Adriana Vespe si Daniela Vladut la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Decizia de vineri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

 Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1070 (s) | 37 queries | Mysql time :0.052855 (s)