News Flash:

Telemedicina ar putea fi de un real ajutor bolnavilor vasluieni

30 Decembrie 2015
2693 Vizualizari | 3 Comentarii
Tratarea diferitor afectiuni ar putea sa nu mai reprezinte o problema pentru mii de vasluieni care locuiesc in zone greu accesibile sau izolate. Autoritatile intentioneaza sa puna la punct un sistem de transmitere a analizelor in timp real, din dispensare si cabinete rurale pana la medicii specialisti. Proiectul de telemedicina a fost lansat deja de Ministerul Sanatatii.

„De exemplu, eu inregistrez o electrocardiograma. O analizez, vad care sunt problemele pacientului si dupa caz putem sa trimitem online catre un medic specialist, la un cardiolog si in maxim 48 de ore speram sa primim si un raspuns”, spune un medic care preia analizele.

Cel mai des, oamenii din zonele indepartate se plang ca ajung foarte greu la medic. „Transportul nu il ai cand vrei sa ajungi in oras, ca sa ajungi la programare trebuie sa pleci cu o ora doua inainte, de multe ori ba nu gasesti medicul, ba te programeaza, poate sa fie si o luna si doua”, spune Viorica, o pacienta.

Medicii de familie sustin ca un astfel de sistem de transmitere a analizelor medicale ajuta la incurajarea pacientului. Astfel, acesta nu mai este nevoit sa mearga la oras, sa piarda timpul. Ca sa funcționeze si in judetul Vaslui sistemul de transmitere a analizelor, in timp real, medicii de la noi trebuie sa fie dotati cu echipamente de ultima generatie, cu care pot depista multe boli cronice. Rolul noului sistem este sa compenseze  lipsa medicilor din zonele rurale, dar si sa-i scuteasca pe pacineti de drumuri lungi si costisitoare. „Scopul este de a veni noi catre pacient, nu de a-l purta peste munti si vai, si de a putea sa-i oferim o medicina de calitate, acolo unde are domiciliul”, spun reprezentantii Ministerului Sanatatii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

relu  | #4088
Daca s-ar putea face telemedicina din orce casa, fara ca pacientul sa mai faca o miscare, ar fi super!!!!
Adauga comentariu

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0907 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032966 (s)