News Flash:

Senatorul Nelu Tataru contesta contributia la sanatate pentru persoanele fara venituri

24 Ianuarie 2016
2993 Vizualizari | 2 Comentarii
Senatorul PNL Nelu Tataru este din nou solidar cu cetatenii, acum cu atat mai mult cu cei care nu au venituri dar sunt obligati sa contribuie la sanatate.

Medicul cere abrogarea articolului 180 din Codul Fiscal care le impune persoanelor fizice care nu obtin niciun venit sa-si achite contributia sociala de sanatate, stabilita la nivelul salariului minim brut pe economie.

Acesta este de parere ca „Articolul, asa cum a fost elaborat de Guvernul Ponta si aprobat apoi de Parlamentul Romaniei, intra in contradictie cu o serie de principii care au stat la baza elaborarii Codului Fiscal si a legii care reglementeaza reforma in sanatate. De exemplu, se încalca articolul nr. 3 din Legea 277/2015, privind Codul Fiscal, ce reglementeaza principiul justei impunerii, care presupune ca impozitarea contribuabilului se efectueaza in functie de marimea veniturilor sau a proprietatilor acestuia. Se incalca si principiul solidaritatii care a stat la baza elaborarii si aprobarii Legii nr. 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii. Potrivit acestui principiu, persoanele fizice care nu obtin venituri beneficiaza de asistenta medicala gratuita“.

Tot el spune ca „si articolul 178, alineatul 4, din Codul Fiscal a fost elaborat si aprobat cu incalcarea celor doua principii. Acest articol ar trebui modificat astfel: "contributiile sociale de sanatate sa se calculeze in functie de veniturile obtinute de catre persoanele fizice. Doar asa statul roman va arata ca isi respecta si cetatenii cu care viata a fost mai putin generoasa“.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

afdasf  | #4205
si tot in lege mai spune ca medicii s-o lase mai usor cu spaga
student  |  #4212
cand stai 6 ani in facultate + 4,5,6 la master , si iei un salar de 1500 lei , vei fi obligat sa iei si spaga prietene ..
Adauga comentariu

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0918 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030645 (s)