vineri, 29 martie, 2024

UPDATE HUSI: Bunica Geta a primit alimente si imbracaminte noua – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In cursul zilei de luni, 13 februarie, bunica Geta, de la poalele padurii Dobrina, de la iesirea din municipiul Husi, a avut parte, poate, de cea mai frumoasa surpriza din ultimii ani. Echipa cotidianului bzv.ro, impreuna cu reprezentantii Asociatiei Sportive HUSANA, dar si cu persoane care au contribuit la strangerea de ajutoare, s-a deplasat la bunica Geta, de pe strada Dobrina .

Batrana de 90 de ani a primit hainute si incaltari noi, carne de pui si porc, morcovi, oua, fasole, ardei gras, varza, ulei, peste 25 de kg de cartofi, peste 10 kg de mere, compoturi, banane, portocale, cat si o serie de tigai si oale, o lenjerie de pat si o patura. Practic, femeia greu incercata de viata a primit cele trebuincioase pentru o luna fara griji.

La campania de ajutorare au contribuit huseni aflati in tara, cat si peste hotare, dar si afaceristi locali, care au promis ca se vor implica in continuare si ii vor oferi un sprijin bunicii Geta.

De asemenea, a fost rezolvata si problema lemnelor pentru foc. Zilele acestea ii vor fi duse la locuinta.
Pe aceasta cale, Asociatia Sportiva Husana si cotidianul bzv.ro multumesc din suflet celor care s-au implicat in aceasta frumoasa campanie de ajutorare.

STIREA INITIALA: Batranete chinuita pentru bunica Geta Romascu, care locuieste la poalele padurii Dobrina, la iesirea din municipiul Husi. Femeia, in varsta de 90 de ani, isi traieste batranetea la limita posibilitatilor, intr-o camaruta modesta, cu o sobita si o masa. Desi nu a primit pensia de doua luni, bunica Geta este ingrijita si isi pregateste masa, 4 cartofi pusi intr-un ceaun pe plita.

Povestea acestei femei a fost descoperita de juniorii Asociatiei Sportive HUSANA. Cu ocazia unui antrenament in zona Dobrina, au observat-o pe batrana cum incerca sa inlature zapada din curte. Dorind sa faca o fapta buna, impreuna cu antrenorii, juniorii i-au dat o mana de ajutor si i-au facut carare de la poarta pana la usa de la intrare. Schimband cateva vorbe, cei de la A.S. Husana au aflat ca traiul batranei este greu, desi e mama a doi copii. Unul dintre ei, Marcel Romascu, locuieste la doar cativa metri de ea.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA VASLUI (bzv.ro) au mers in vizita la bunicuta Geta Romascu si au discutat cu ea. In urma campaniei A. S. Husana, multi huseni au dorit sa ii intinda o mana de ajutor femeii, inclusiv persoane plecate in afara.

Stand de vorba cu ea, am aflat cu stupoare ca nu a primit pensia de doua luni. De fapt, buletinul de identitate al femeii este la fiul sau, iar acesta incaseaza cu nerusinare pensia cuvenita batranei, individul neavand un loc de munca. Ba mai mult, femeia nu-si poate cere buletinul, intrucat firul de curent electric, care ii alimenteaza odaia saraca, provine din casa fiului, iar acesta poate oricand sa il taie.

Am mai aflat cu stupoare ca batrana are si o fiica, la Galati. Pana recent, ea mergea la fata, iar aceasta o ingrijea, insa anul acesta nu a mers, spun sursele noastre, tot din cauza fiului.

Singurul sprijin al femeii, la cei 90 de ani, este chiar padurarul, care locuieste in vecinatate si care isi face griji pentru batrana si ii mai duce cate o roaba de lemne si mancare calda.

Am discutat si cu acest om, iar el ne-a confirmat faptul ca soarta batranei este pecetluita de chin.
Din bunatatea oamenilor, incepand de luni, 13 februarie, bunica Geta va primi lemne si alimente. A.S. Husana, impreuna cu BZV.RO, are in vedere sa o ajute pe femeie pentru a-si lumina odaia fara a mai depinde de firul tras de la locuinta fiului ei.

In functie de sume si nevoi, bunicuta Geta va primi un televizor ori un radio si, cine stie, cu ajutorul oamenilor, poate si un frigider mic, in care sa isi depoziteze alimentele perisabile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img