sâmbătă, 20 aprilie, 2024

1 MILIARD JUMĂTATE PREJUDICIUL DESCOPERIT LA PIAȚA BARLADEANA.

Distribuie:

Publicat:

Ținut la “ secrete de stat” raportul Curtii de Conturi efectuat in mandatul anterior scoate la iveală nereguli uriașe găsite de auditorii financiare in cadrul Direcției pentru Administarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirilor Barlad.

Astfel, in perioada 2006-2016 dintr-un numar de 52 de contracte încheiate S-a constat ca nu s-a procedat in toate cazurile la actualizarea anuală a prețului chiriei cu indicele de inflație. Nerespectarea prevederilor legale privind atribuirea contractelor de inchiriere, redactarea/întocmirea de contracte de inchiriere /acte adiționale fără a fi completate corect si complet toate campurile din conținutul acestora , operarea de reduceri de chirii, a unor modificări de informații fără o fundamentare corespunzătoare.

Valoarea estimativă a abaterii constatate in baza esantionului verificat este de 140.214 lei reprezentând diferența de venituri din chirii rezultata ca urmare a neactualizate prețurilor contractelor de inchiriere cu indicele de inflație la care se adauga 26.641 lei TVA calculata la data controlului.

Iulian Baca, actualul director ne-a declarat ca” a cerut o expertiza tehnici-judiciara pentru stabilirea prejudiciului. In cazul unui raport favorabil banii vor fi recuperați de la agenții economici la care datoria nu a fost prescrisa si de la personalul propriu dacă sunt vinovați. Instanța poate da solutii”.

Neregulile descoperite acolo nu se opresc doar la contracte, zilele urmatoare va vom  dezvălui alte “ inventii de fentare a legii” a celor care s-au crezut invincibili dar care au fost bătuți chiar de cifre si hotărâri locale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img