marți, 16 aprilie, 2024

Locul din România unde găsești ”apa nemuririi”. Nicolae Ceaușescu le-a interzis oamenilor să bea din ”cea mai pură apă din lume!”. Unde se află

Distribuie:

Publicat:

Unii spun că până și însuși Zamolxe, zeul suprem al dacilor, a băut apă din această cascadă. Aici găsești apa nemuririi și s-a aflat că și Nicolae Ceaușescu le-a interzis oamenilor să bea din această apă pură. Iată unde se află! Peisajul este unul de-a dreptul spectaculos și nici nu te-ai gândi că este din țara noastră.

Cascada 7 Izvoare este considerată cea mai pură sursă de apă care curge la suprafața României. Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, este o atracție atât pentru români, cât și pentru turiștii de pretutindeni.

Locul din România unde găsești ”apa nemuririi”

Sursa se alimentează din pâraiele unui lac subteran aflat la o altitudine de 1.300 de metri. Apa transportată de cele 7 izvoare este creditată drept cea mai pură și mai energizantă din lume, fără nitriți și nitrați.

În perioada comunistă, această apă era consumată doar de familia Ceaușescu. Cascada 7 Izvoare se află la doar 15 minute de Lacul Scropoasa. Cunoscută și sub numele de apa lui Zamolxe, Cascada 7 Izvoare a fost descoperită în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.

Începând cu anul 1927, rezultatele cercetătorilor au arătat că apa care curge în 7 izvoare diferite nu conține bacterii. Numele cascadei nu este ales la întâmplare, deoarece numărul 7 are semnificația celor 7 mări și 7 țări care te duc în jurul lumii, crearea lumii în doar 7 zile, cele 7 miracole ale lumii.

Această apă a fost considerată și una dintre comorile lumii. Poveștile și legendele sunt, de asemenea, numeroase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img