vineri, 19 aprilie, 2024

Locuri de joaca speciale pentru copiii cu dizabilitati

Distribuie:

Publicat:

Autoritatile municipiului Vaslui si-au propus sa amenajeze pentru perioada urmatoare, locuri de joaca speciale pentru copiii cu dizabilitati, in parcurile de joaca deja existente din oras. 

“Practic este o obligativitate pentru administratia locala de a asigura in parcurile de joaca pentru copii, elemente specifice pentru copiii cu nevoi speciale. Dupa ce se va stabili castigatorul licitatiei pentru mobilierul urban din oras, categorie la care intra si elementele specifice pentru parcurile de joaca, vom stabili cu exactitate parcurile in care vom amplasa aceste locuri pentru copiii cu dizabilitati. Totul se va face in functie de analiza celor de la Directia de Asistenta Sociala din cadrul primariei, care monitorizeaza acesti copii si care stiu exact unde este mai mare nevoie de astfel de locuri de joaca”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Tot el este de parere ca autoritatile nu acorda o importanta majora acestor copii cu nevoi speciale, lucru pe care isi propune sa il schimbe.

“Aceste persoane au nevoie de sprijinul nostru, au dreptul la o viata normala. in mod nedrept, persoanelor cu dizabilitati li se acorda prea putina atentie, iar acest lucru ar trebui sa se opreasca”, a mai spus edilul.

La nivelul judetului Vaslui sunt peste 2.600 de copii cu dizabilitati, dintre care aproximativ 800 sunt inregistrati in municipiul resedinta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img