vineri, 19 aprilie, 2024

Loredana Dinu – In continuare, rolul meu va fi să ajut acest sport

Distribuie:

Publicat:

Campioana olimpică Loredana Dinu a pierdut cursa pentru preşedinţia Federaţiei Române de Scrimă, dar va continua să susţină sportul care i-a adus notorietate, din rolul de membru al Comitetului Executiv.

Cu 16 voturi obţinute, faţă de cele 37 ale Marius Florea, Loredana Dinu consideră că totuşi că această experienţă este un câştig: ''Eu nu o privesc ca pe o înfrângere, o privesc ca pe o victorie, pentru că oamenii au avut azi şansa de a-şi alege viitorul. Chiar dacă eu am considerat poate că sunt cea mai bună variantă în momentul acesta pentru ei, s-a dovedit că au o altă opţiune şi le-o respect. Îi voi susţine în continuare prin toate proiectele pe care o să le desfăşurăm şi de acum înainte. Cred că primul lucru care l-am învăţat la scrimă, a fost să pierd. Asta mă ajută să merg înainte, orice s-ar întâmpla. Sunt membră în Comitetul Executiv şi în continuare rolul meu va fi să ajut acest sport. Sunt foarte multe lucruri de făcut, e chiar nevoie de o mărire a echipei, spun eu, pentru că activitatea federaţiei este susţinută de puţini oameni. Vreau să întregim această echipă şi vom căuta cele mai bune soluţii, pentru că, iată, Tokyo bate la uşă, nu avem timp să ne abatem de la drumul nostru. Înainte de alegeri eram mai optimistă, dar nu sunt supărăcioasă, mergem înainte, eu i-am rugat să voteze conform propriei conştiinţe şi cred că asta au făcut''.

Campioana mondială şi europeană de spadă a adăugat că nu se gândeşte deocamdată să candideze la următoarele alegeri din 2021: ''E prea devreme să mă gândesc la asta, momentan vreau să le mulţumesc celor care au mers alături de mine pe acest drum, celor care m-au susţinut, oamenilor din scrima naţională şi internaţională. Mi-am dat seama că am mulţi oameni care cred în mine şi nu în ultimul rând familiei, care este alături de mine la fiecare pas. Nu m-am gândit deocamdată la cariera de antrenor, mi-ar fi plăcut să fac ceva din postura de preşedinte''.

Ana-Maria Popescu, coechipieră cu Loredana Dinu în echipa medaliată cu aurul olimpic la Rio de Janeiro, a declarat că nu a ţinut cu nimeni la aceste alegeri şi că ar fi făcut echipă cu oricine ar fi ieşit preşedinte: ''Eu fac parte din echipa Federaţiei Române de Scrimă, oricare dintre candidaţi ar fi câştigat, făceam parte din echipă. Eu îmi doresc să facem echipă să ajutăm federaţia, sportivii şi antrenorii, mai presus de funcţii, care niciodată nu m-au interesat. O să-mi spun cuvântul cum l-am spus şi până acum. Nu mi-am creat aşteptări. Atât timp cât nu faci parti-pris-uri şi nu ţii cu nimeni, orice rezultat îmi era favorabil. Pe mine mă interesează să facem echipă şi lucrurile să funcţioneze la această federaţie. Trebuie să ne gândim la medalii, mai presus decât ce se întâmplă în partea administrativă''.

Secretarul general al Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea, a fost ales în funcţia de preşedinte al forului naţional, vineri, în cadrul Adunării Generale de alegeri a federaţiei.

Florea, cel mai bun arbitru de sabie din lume în 2010, 2013 şi 2014, a primit 37 de voturi, în timp ce Loredana Dinu, campioană olimpică în 2016 cu echipa de spadă, a avut 16 voturi, iar Ioana Ionescu, vicepreşedintă a Federaţiei Române de Scrimă, a adunat doar trei voturi.
AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img