vineri, 29 martie, 2024

Lotiune cu panselute pentru tenul matur

Distribuie:

Publicat:

Exista doua soiuri de panseluțe. Primul soi este panseluța de camp, pe care o cunoaștem dupa numele de trei-frați-patați. Aceste tipuri de panseluțe cresc in mod spontan in natura. Al doilea soi este panseluța de de gradina, cultivata ca planta ornamentala in jurul casei, sau in jardiniere, pentru infrumusețarea balconului. > Recoltare și preparare In scop terapeutic, intreaga planta este folosita pentru obținerea de preparate medicinale, fara radacina. Pentru macerat și pulbere, se folosesc doar florile. Panseluțele, indiferent de soiul lor, se culeg la sfarșitul lunii aprilie, cand se afla in plina perioada de inflorire. Plantele se taie cu un foarfece, de deasupra buchetului, pentru a permite regenerarea. Planta se lasa la uscat in strat subțire, pe coli de hartie, la loc uscat și umbros. La bloc, panseluțele se pot lasa la uscat in balcon. Dupa ce s-au uscat, plantele se pastreaza in saculeți de hartie sau tifon, pana la momentul utilizarii lor.

Lotiune cu panselute pentru tenul matur: ingrediente. Un pumn plin de flori si frunze de panselute, 2 lin­guri de frunze si flori proas­pete de cimbru (sau o lingura de cim­bru us­cat), 300 ml apa plata sau de ploaie, 2 pica­turi de ulei esen­tial de grepfruit (uleiurile e­sen­­tiale se gasesc la toate maga­zinele naturiste).

Mod de preparare si folosire: Fa­ceti o infuzie din apa clo­co­tita, tur­nata peste florile de pan­selute si de cimbru. Lasati-le sa se ra­ceasca 20 de mi­nute. Stre­curati prin­tr-un tifon, a­daugati pi­catu­rile de ulei de grepfruit si scu­­turati bine re­cipientul. Se sterge fata zilnic, dimi­nea­ta si seara, cu un tampon de vata bine umezit. Se lasa sa se usuce obra­zul, apoi se aplica cre­ma obis­nuita. D.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img