sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Lovitura CRUNTA pentru romanii care vor sa munceasca in strainatate! Veniturile ar putea fi impozitate DE DOUA ORI!

Distribuie:

Publicat:

Romanii care pleaca la munca in strainatate vor fi afectati intr-o masura foarte mare de planurile Guvernului de modificare a Codului Fiscal pentru introducerea impozitului global si inlocuirea contribuabilului persoana fizica cu gospodaria fiscala, scrie stireazilei.ro.

Draftul, aflat in discutie la nivelul Ministerului Finantelor prevede si ca romanii care pleaca sa munceasca in alta tara vor datora impozit statului roman daca nu-si muta rezidenta fiscala in tara in care se duc. Riscurile sunt foarte mari ca acestia sa fie impozitati de doua ori, de statul in care lucreaza, dar si de statul roman, a declarat pentru Profit.ro Gabriel Sincu, director executiv al departamentului de asistenta fiscala si juridica la EY Romania.

Un articol din draftul Ministerului Finantelor prevede ca impozitul pe venit se aplica in cazul persoanelor fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, veniturilor obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei.
Daca se adopta forma actuala din draftul Ministerului Finantelor, pentru a beneficia de scutire la plata impozitului in Romania, o persoana va trebui sa-si mute rezidenta in afara Romaniei, astfel incat sa nu plateasca impozit in doua locuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img