joi, 28 martie, 2024

Lovitura dura pentru comercianti! Consumatorii vor fi avertizati

Distribuie:

Publicat:

Comerciantii vor avea obligativitatea sa informeze consumatorii romani in privinta dublului standard, dupa adoptarea Directivei Omnibus privind modernizarea legislatiei din domeniul protectiei consumatorilor, a declarat, sambata, pentru AGERPRES, ministrul Economiei, Niculae Badalau. 

"Este o directiva extrem de complicata, pentru ca, stiti si dumneavoastra, erau extrem de multe interese, dar vineri, pe 29 martie, ambasadorii statelor membre, reuniti in cadrul Comitetului Reprezentantilor Permanenti al Consiliului, au convenit asupra pozitiei Consiliului cu privire la acest obiectiv. In acest proiect avem si dublul standard, care a tot fost vehiculat, astfel incat statele membre sa poata sa-si faca o legislatie corecta si, la produse cu acelasi ambalaj, sa putem sa determinam dublul standard. Ceea ce este important este ca, dupa adoptarea acestei directive, comerciantii vor avea obligativitatea sa informeze consumatorii romani privind dublul standard. Daca produsele sunt diferite calitativ, comerciantul este obligat sa informeze consumatorul ca produsul pe care il are pe raft este diferit de cel din alte state", a explicat Niculae Badalau. 

Ministrul a mentionat ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) va face controale vizavi de acest aspect. De asemenea, a mentionat ca prin laboratoarele Larex din fiecare judet se va determina acest dublu standard.

ANPC inchide un important dosar legislativ, Directiva privind modernizarea legislatiei din domeniul protectiei consumatorilor (OMNIBUS), a informat Ministerul Economiei.  Potrivit documentului, ambasadorii statelor membre reuniti in cadrul Comitetului Reprezentantilor Permanenti al Consiliului au convenit vineri, 29 martie 2019, asupra pozitiei Consiliului cu privire la un proiect de directiva de modificare a patru directive in vigoare ale UE, care protejeaza interesele consumatorilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img