joi, 28 martie, 2024

Lovitura DURA pentru Gheorghe Falca: ANI il acuza de conflict de interese PENAL

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese de catre Gheorghe Falca, primar al municipiului Arad, fiind sesizat Parchetul General pentru cercetari.

In exercitarea atributiilor de serviciu, Gheorghe Falca a semnat si aprobat 31 de certificate de urbanism, patru autorizatii de construire, doua avize de oportunitate, doua autorizatii de desfiintare si o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale caror proiecte au fost realizate de aceeasi societate comerciala – Pro Arhitectura Arad SRL, societate in cadrul careia persoana evaluata si sotia sa detin calitatea de asociati. De asemenea, sotia persoanei evaluate detine si functia de administrator la societatea comerciala Pro Arhitectura Arad SRL”, se arata intr-un comunicat al ANI transmis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate, cele 40 de acte materiale au fost semnate si aprobate de Gheorghe Falca, in calitate de primar, pe perioada mandatelor 2008 – 2012, respectiv 2012 – 2016.

“In perioada evaluata, SC Pro Arhitectura Arad SRL a distribuit dividende in cuantum de 403.000 de lei. Astfel, procedura de semnare si aprobare a documentelor sus-mentionate a generat, in mod indirect, un folos material atat pentru Gheorghe Falca, cat si pentru sotia acestuia”, se precizeaza in comunicat.

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire de catre Gheorghe Falca a infractiunii de conflict de interese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img