vineri, 19 aprilie, 2024

Lovitura DURA pentru parintele Pomohaci! Ce decizie a luat Biserica Ortodoxa Romana

Distribuie:

Publicat:

Aflat in centrul unui scandal de proportii, parintele Cristian Pomohaci a primit o lovitura dura din partea superiorilor sai. Preotul nu va mai avea voie sa oficieze niciun fel de slujba bisericeasca timp de 30 de zile si va trebui sa aduca dovezi pentru demontarea acuzatiilor care i se aduc. Decizia a fost luata, ieri, de Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, potrivit EVZ.
“Parintele ne-a oferit cateva lamuriri, insa, dupa cum prevad regulamentele noastre bisericesti, parintele a fost oprit de la slujirea Sfintelor Taine si a tuturor slujbelor bisericesti pe o perioada de 30 de zile, timp in care trebuie sa aduca argumente pentru dezvinovatirea sa”, a declarat Consilierul administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pr. Eugen Moldovan. Potrivit acestuia, Pomohaci a negat toate acuzatiile care i se aduc, dar nu a putut oferi dovezi care sa il dezincrimineze. El a dat explicatii si in fata mitropolitului Olteniei, IPS Irineu.

De cealalta parte, cazul parintelui Cristian Pomohaci a luat amploare dupa ce politia a sesizat organele judiciare dupa aparitia fisierului audio in care preotul ar fi incercat racolarea unui minor in scopuri sexuale. Intreg scandalul a pornit dupa ce au iesit la iveala inregistrari audio in care Cristian Pomohaci l-ar instiga pe un tanar ce ii marturiseste ca e minor, sa ii arate organul genital poreclit de preot “ciocanul”. De asemenea acesta s-ar fi oferit sa ii dea bani tanarului si i-a marturisit cum l-a urmarit in ultimul an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img