vineri, 29 martie, 2024

Lovitura pentru acesti romani! Vor plati o taxa mult mai mare

Distribuie:

Publicat:

Lovitură dură pentru acești români! De la 1 martie, o taxă importantă va fi majorată semnificativ.

Potrivit unui proiect de hotărâre care prevede modificarea valorii taxei de salubritate pe care să o plătească oamenii pentru ridicarea gunoiului, aprobat în luna decembrie, taxa de gunoi pentru cei 350.000 de locuitori ai Sectorului 2 se va majora cu 50 la sută.

Dacă în 2018 locuitorii sectorului 2 plăteau direct la operatorul de salubritate 8,46 de lei pe lună, adică aproximativ 100 de lei pe an, începând cu 1 martie 2019, taxa de habitat anuală pe care orice locuitor din sectorul 2, nou-născut sau pensionar, va trebui să o plătească va fi de 159 de lei. Primăria de sector a decis, prin aceeași HCL, că va subvenționa de la buget 30 de lei/ persoană. Doar anul acesta se va plăti nu 159 de lei, ci 129 de lei.

Cea mai mare taxă de salubritate din București Taxa este achitată de orice rezident în sectorul mai mare decât Clujul sau Constanța, fie copil sau adult.

Calculat pentru anul 2019, când taxa intră în vigoare din 1 martie, pentru o familie de doi adulți și doi copii, costul ar fi de 51,6 lei pe lună, adică 516 lei pe an. Taxa de gunoi din sectorul 2 devine, astfel, cea mai mare din București. În sectorul 1, locuitorii nu plătesc niciun ban operatorului de salubritate pentru ridicarea gunoiului. Taxa pentru serviciul de salubritate este suportată de Consiliul Local Sector 1. În schimb, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, vrea să-i determine pe locuitori să învețe să separe gunoiul în tomberoane pentru gunoi umed și pentru cel uscat. În noiembrie 2017,  el declara că „nu vom mai ridica gunoiul dacă nu-l vor selecta”, potrivit libertatea.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img