marți, 23 aprilie, 2024

Lovitura pentru Donald Trump: democratul John Bel Edwards a fost reales in functie

Distribuie:

Publicat:

Guvernatorul statului american Louisiana, democratul John Bel Edwards, a fost reales sâmbătă în funcţie, în pofida eforturilor intense ale preşedintelui Donald Trump de a-l susţine pe candidatul republican în acest stat conservator din sudul SUA, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Conform mass-media americane, John Bel Edwards, un democrat moderat, a câştigat cu 51,3% din voturi faţă de cele 48,7% ale rivalului său republican, omul de afaceri Eddie Rispone, care şi-a recunoscut înfrângerea.

Acesta constituie o lovitură pentru preşedintele Trump, care la scrutinul din 2016 a câştigat cu un avans de 20 de puncte în Louisiana şi a efectuat recent trei deplasări în acest stat tradiţional conservator, pentru a-l susţine ce candidatul republican. La începutul lunii, guvernatorul republican în funcţie a fost învins de contracandidatul democrat în Kentucky, un alt stat unde Donald Trump se impusese detaşat în 2016. În acelaşi timp, democraţii au luat controlul asupra celor două camere ale legislativului din Virginia, pentru prima dată în ultimii 25 de ani. Într-o ţară foarte divizată, aceste scrutinuri sunt considerate un barometru al popularităţii lui Trump, vizat în prezent de o procedură de destituire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img