vineri, 29 martie, 2024

Lovitura pentru pensionari! Anuntul este OFICIAL! Ce se intampla cu cresterea pensiilor

Distribuie:

Publicat:

Pensionarii mai au de asteptat pana la cresterea pensiei minime. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca pensia minimava creste abia in a doua luna a verii.

Intre timp, intre Craciun si Revelion, pe 28 decembrie mai precis, Guvernul PSD a adoptat o ordonanta care permite cumulul pensiei publice cu pensia speciala de serviciu, desi o interdictie in acest sens fusese adoptata pe 14 decembrie.

Pensia minima va creste la 640 de lei pe 1 iulie 2018, dupa spusele Olgutei Vasilescu. De asemenea, o parte din bugetari vor avea salariile scazute anul acesta

Pensiile cresc in 2018, cum au crescut si anul acesta. Pentru acest an, avem in plan si adoptarea legii pensiilor care a suferit o amanare anul acesta…

Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele.

Cei care sunt in aceasta situatie vor trebuie sa opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare.

Punctul de pensie va creste la 1.100 de lei si este prognozat ca pana in 2020, punctul de pensie sa ajunga la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care il avem la sistemul de pensii si asta ne va ajuta”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu,intr-o interventie TV.

O parte din bugetari vor avea insa salariile scazute in acest an, potrivit ministrului.

„Am spus ca la o mica parte din bugetari vor scadea salariile. Sunt, in general, cei cu functii de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru ca sindicatele au negociat bine.

Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar ca nu putea sa continue asa. Abia in 2022, sistemul va fi complet echilibrat si toti vor avea salarii egale pentru munca egala.

Trecerea contributiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scadea, daca angajatorul vrea sa le scada. Nu au nicio legatura cu transferul contributiilor dintr-o parte in alta”, a declarat Olguta Vasilescu.

Pensia minima creste la 640 lei. Ordonanta adoptata de Guvern prevede si cresterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar si a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, incepand cu 1 iulie 2018.

Klaus Iohannis, anunt de ultima pentru romani. Presedintele a semnat astazi un decret prin care romanii pot iesi mai devreme la pensie. Despre ce decrete este vorba vezi in articolul de mai jos. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 noiembrie a.c., urmatorul decret:

Decret privind promulgarea Legii pentru completarea articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Potrivit legii, “persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta din cauza extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice si/sau de cocs metalurgic, precum si a emisiilor de amoniac si derivate,

respectiv Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna, Targu Mures, Slatina, Turnu Magurele si Ramnicu Valcea pe o raza de 8 km in jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta la alin. (4).”

Alte decrete semnate

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice; Decret privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Conventiei intre Romania si Bosnia si Hertegovina pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnata la Sarajevo, la 6 decembrie 2016;

Decret pentru supunerea spre adoptare Parlamentului a aderarii Romaniei la Protocolul referitor la privilegiile si imunitatile Autoritatii Internationale privind Spatiile Submarine, adoptat la Kingston, la 27 martie 1998, care a intrat in vigoare la 31 mai 2003;

Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea si completarea art. 3 din Legea nr. 307/2013 pentru ratificarea Conventiei cu privire la construirea si exploatarea unui Centru de cercetare in domeniul antiprotonilor si al ionilor in Europa, semnata la Wiesbaden la 4 octombrie 2010.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img