joi, 28 martie, 2024

Lovitura pentru sute de mii de romani care vor sa-si cumpere masina second hand! Nu vor mai putea sa isi achizitioneze autoturisme

Distribuie:

Publicat:

Un proiect de lege prevede ca un roman va putea cumpara o singura masina second-hand intr-un interval de 2 ani, in timp ce masinile second-hand din import vor putea fi comercializate in tara numai de persoane juridice.

Numarul de masini second-hand inmatriculate a ajuns la 340.000 de unitati in primele 8 luni ale anului ca urmare a eliminarii timbrului de mediu, iar autoritatile incearca sa gaseasca solutii pentru limitarea acestui fenomen.

Guvernul a anuntat deja ca intentioneaza sa introduca o noua taxa auto si sa perceapa impozit pe venit in cazul persoanelor care vand cel putin 3 masini intr-un an, insa in Parlament a ajuns un nou proiect de lege controversat.

Proiectul prevede ca un roman va putea sa cumpere o singura masina second-hand intr-un interval de 2 ani cu scopul de a elimina operatiunile comerciale nefiscalizate. Cu toate acestea, proiectul un mare semn de intrebare, intrucat nu se mentioneaza ce se intampla in cazul in care o masina second-hand devine inutilizabila in cazul unul accident in mai putin de 2 ani de la achizitie, iar proprietarul nu-si permite achizitionarea unei masini noi.

Cel mai probabil, principalele efecte ale unei astfel de legi vor fi cresterea inmatricularilor cu numere de Bulgaria si a inmatricularilor pe numele altor persoane din familie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img