vineri, 29 martie, 2024

Lovitura uriasa pentru proprietarii de case! Prin aceasta lege veti fi obligati sa aveti asa ceva in locuinte! In caz contrar, veti fi amendati

Distribuie:

Publicat:

Un hidrant in fiecare casa! Nu este o oferta, este o obligatie. Iar cine nu o respecta risca amenzi severe. Proiectul de lege initiat de Ministerul Dezvoltarii are ca scop simplificarea interventiei la incendii.

Asa functioneaza un sistem modern de stingere a incendiului. Cand un senzor detecteaza fum, aspersoarele montate pe tavan imprastie apa in toate directiile. O astfel tehnologie isi doreste statul sa existe in orice casa. Pe banii proprietarilor. Totusi, proiectul Ministerului Dezvoltarii prevede si amenzi. Uriase. Intre 30.000 si 50.000 de lei.

Asa ca oamenii isi vad de treaba, fara sa ia in calcul proiectul ministerului. Ba chiar sunt pregatiti pentru un act de dizobedienta civica.

CITESTE SI: Un nou anunt despre salariile romanilor! Este oficial: "E una din cele mai importante reusite"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, pe Facebook, ca majorarile salariale din sanatate au redus semnificativ plecarile medicilor din Romania, afirmand ca este una din cele mai importante reusite ale programului de guvernare.

„Majorarile salariale din sanatate au redus semnificativ plecarile medicilor din Romania. E una din cele mai importante reusite ale programului nostru de guvernare!”, a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook.

Postarea a fost insotita de un articol publicat de Ziarul Financiar, potrivit caruia doar 870 de medici au solicitat documente pentru a lucra in afara tarii in 2017, cu circa 70% mai putini decat in aceeasi perioada din 2016, potrivit calculelor facute de ZF pe baza datelor oferite de Colegiul Medicilor din Romania (CMR).

Pe 14 decembrie, guvernul Tudose dadea o ordonanta prin care anunta, cu surle si trambite, ca se anuleaza pensiile speciale ale privilegiatilor din sistemul public pe motiv ca ar constitui “inechitate la nivelul contribuabililor”. Cu toate acestea, acelasi guvern, la doar cateva zile distanta, anula aceasta ordonanta.

Astfel, pe 28 decembrie, o noua ordonanta de urgenta, data de acelasi guvern, ABROGA articolul respectiv. Totul a fost adoptat fara nicio consultare, in tacere absoluta.

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 116 din 28 decembrie 2017, Guvernul Tudose a acordat inspectorilor ANAF posibilitatea de a fi rasplatiti cu bonusuri de pana la 15% din sumele incasate. Dar, a mai facut ceva: a modificat, asa in treacat, Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Cum? A abrogat alineatul 4 al articolului 51. Ce spunea acesta? „Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulata cu o pensie de serviciu/indemnizatie pentru limita de varsta reglementate de legi cu caracter special”.

Frumusetea e ca alineatul abrogat fusese introdus in lege cu doar doua saptamani in urma, prin Ordonanta de Urgenta nr. 103, adoptata de acelasi Guvern Tudose in sedinta din 14 decembrie 2017. Interdictia de a cumula o pensie de serviciu cu o pensie din sistemul public urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2018, scrie Digi24.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img