News Flash:

Lovtura crunta pentru romanii cu rate bancare! Banca Nationala a luat o decizie controversata

8 Ianuarie 2018
808 Vizualizari | 0 Comentarii
RATA DOBANDA

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat majorarea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 2% pe an, de la 1,75% pe an, incepand cu data de 9 ianuarie 2018, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

De asemenea, BNR a mai decis majorarea ratei dobanzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 0,75% pe an, iar rata dobanzii aferente facilitatii de creditare la 3% pe an, de la 2,75% pe an.

O alta hotarare vizeaza pastrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

"In sedinta din 8 ianuarie 2018 Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat urmatoarele:

• Majorarea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 2,00 la suta pe an de la 1,75 la suta pe an incepand cu data de 9 ianuarie 2018;
• Majorarea ratei dobanzii pentru facilitatea de depozit la 1,00 la suta pe an de la 0,75 la suta pe an, iar rata dobanzii aferente facilitatii de creditare la 3,00 la suta pe an de la 2,75 la suta pe an incepand cu data de 9 ianuarie 2018;
• Pastrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit", potrivit unui comunicat al Bancii Nationale.

Romania se apropie de Cehia si Marea Britanie, care au majorat costurile de imprumut, chiar daca guvernatorul Mugur Isarescu a avertizat ca majorarea ratei dobanzii inaintea Bancii Centrale Europene risca sa afecteze stabilitatea financiara. Dar Banca Nationala a Romaniei are putine alternative: inflatia a accelerat in noiembrie, ajungand la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, desi reducerile de taxe si majorarea salariilor in sectorul public au dus la o crestere anuala a economiei de 8,8% in trimestrul trei din 2017.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0819 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027174 (s)