joi, 25 aprilie, 2024

LPS VASLUI: Vicecampionii Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a obtinut o noua performanta notabila, umbrita doar de maniera de arbitraj din finala mare, cu Stiinta Municipal Bacau. Arbitrii delegati au reusit sa incline balanta in favoarea bacaoanilor, care au avut un singur avertisment si au beneficiat de cateva faze controversate, pe cand in tabara vasluiana au fost aratate mai multe eliminari de doua minute, lucru ce a adus o anumita precipitare in jocul grupului, care nu a mai avut luciditatea din semifinala cu CSS Galati, castigata cu scorul de 29-22.

In grupe, LPS Vaslui a trecut de CSS Bacau, 25-24, Minaur Baia Mare, 24-23, si CSM Bucuresti, 28-22.

De remarcat faptul ca jucatorii antrenati de profesorii Liviu Gugles si Alexandru Zaharia nu au pierdut niciun meci pana in finala mare, avand o singura remiza, in faza zonala.

Prima repriza a finale s-a incheiat la egalitate, 11-11, dupa care gruparea bacauana a inceput mai bine a doua jumatate a meciului (16-12 min. 31) si s-a mentinut la conducere pana spre final. Vasluienii au avut in doua randuri sansa sa intoarca rezulatul, apropiindu-se la un singur gol (21-20 min. 39, 22-21 min. 43), dar bacauanii au gestionat mai bine ultimele minute si s-au desprins decisiv (26-21 min. 44), cucerind astfel medaliile de aur.
Vasluienii au avut doi jucatori in echipa turneului final. Florin Ciurescu a fost desemnat cel mai bun inter dreapta, iar Adrian Matei a fost declarat cea mai buna extrema stanga.

”Imi pare rau pentru munca acestor copii. Sunt multe de comentat, insa e frustrant ceea ce s-a intamplat in finala. Am fost avertizat, dar n-am crezut ca se ajunge aici. Am avut si noi carentele noastre. Nu am mai avut claritate in joc, asa cum am facut-o pana la acest meci. Felicit echipa pentru rezultatele din acest sezon. E o generatie de aur, care a dovedit ca prin munca se pot obtine cele mai bune performante”, a spus Liviu Gugles.
Lotul juniorilor III este format din Ionut Tanasa (LPS Vaslui), Ionut Morarasu, Sorin Potorac (Liceul ”Mihail Kogalniceanu”), Razvan Chiratcu, Radu Hordila (ambii Scoala ”Mihai Eminescu” Vaslui), Fabian Hrum (Scoala ”Elena Cuza” Vaslui), Octavian Popovici, Cosmin Cavalciuc (ambii de la Scoala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui), Cosmin Vulpe (Scoala ”George Tutoveanu” Barlad), Matei Luncanu, Eduard Radu, Stefan Otel, Anton Rares, Florin Ciurescu si Adrian Matei (toti de la Scoala ”Stefan cel Mare” Vaslui).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img