joi, 28 martie, 2024

Lucian Balan, campion al Europei cu Steaua, in 1986, s-a sinucis

Distribuie:

Publicat:

Lucian Balan, titular in echipa Stelei care in 1986 a castigat Cupa Campionilor Europeni, la Sevilla, contra lui FC Barcelona, s-a sinucis joi seara, la ora 18.15. Cauza decesului a fost intoxicatie voluntara cu medicamente, potrivit medicilor ajunsi la garsoniera fostului fotbalist.

Lucian Balan s-a nascut pe 25 iunie 1959, la Bucuresti. A inceput cariera de fotbalist al Autobuzul, iar la 17 ani s-a mutat in Maramures, la Minerul Cavnic, unde a jucat pana in 1978. A evoluat apoi la FC Baia Mare, grupare la care a evoluat timp de sapte sezoane, inainte de a se transfera la Steaua, in 1985.

Lucian Balan a fost titular in echipa Stelei in finala Cupei Campionilor Europeni, din 1986. El a fost schimbat in meciul cu FC Barcelona in minutul 75, cu actualul selectioner, Anghel Iordanescu. De asemenea, in palmaresul lui Lucian Balan figureaza si Supercupa Europei, mijlocasul evoluand toate cele 90 de minute ale disputei de la Monte Carlo, cu Dinamo Kiev, scor 1-0, din 24 februarie 1987.

Lucian Balan s-a transferat in strainatate, in 1989, in campionatul belgian, la Klub Beerschot, si apoi in Primera Division, la Real Murcia. Revine la Steaua, in 1990, echipa de unde s-a retras, in 1991.

Lucian Balan a avut o viata foarte agitata, marcata de excese bahice si tentative de suicid. Joi, 12 noiembrie, el a ales sa-si puna capat zilelor. Medicul de la Serviciul de Ambulanta Maramures care a ajuns la locuinta sa a confimat decesul, care a avut loc la ora 18.15, cauza fiind intoxicatie voluntara cu medicamente. Politistii au gasit in garsoniera in care locuia singur, pe strada Cuza Voda, din Baia Mare, un bilet de adio.

Lucian Balan s-a confruntat ani de zile cu mari probleme financiare si a ajuns, la un moment dat, sa lucreze ca taximetrist. La sfarsitul lunii septembrie mama sa s-a stins din viata, dupa ce a suferit o operatie si nu s-a mai putut deplasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img