joi, 25 aprilie, 2024

Lucian Bute poate boxa din nou

Distribuie:

Publicat:

Boxerul roman Lucian Bute, fost campion mondial la supermijlocie, a scapat de suspendare dupa ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicatiile testului pozitiv din 20 aprilie, dupa meciul egal cu Badou Jack, si poate urca din nou in ring in 2017, relateaza presa canadiana.

Comisia de box a Districtului Columbia i-a audiat joi pe Lucian Bute si pe staff-ul sau, care in final au acceptat o suspendare provizorie de 6 luni, ispasita deja pe 6 noiembrie, si o donatie de 50.000 dolari pentru a comisie de lupta antidoping patronata de WBC. Lucian Bute poate acum sa-si continue cariera de boxer profesionist incepand cu 2017.

Daca explicatiile lui Bute nu ar fi fost acceptate, pugilistul romano-canadian risca o suspendare de trei ani. Avocatii lui Bute au demonstrat ca substanta ostarina, gasita in organismul sau, este consecinta unei contaminari a produsului nutritional prescris de preparatorul fizic Angel Heredia, care in mod curios se ocupa si de campionul Badou Jack. Daca mixtura comandata pentru Badou Jack nu a fost contaminata, in schimb cea pentru Lucian Bute continea elemente nutritionale din laboratorul chinez de origine care erau contaminate cu ostarina, conform raportul unui laborator californian, care a inclinat balanta de partea lui Bute.

Mauricio Sulaiman, presedintele WBC, a confirmat, conform unui ziar din Montreal, ca Lucian Bute isi va reprimi locul din clasament de dupa ultima sa lupta.

Bute a fost depistat pozitiv la ostarina dupa meciul egal cu campionul IBF Badou Jack din 20 aprilie, dar si-a sustinut mereu nevinovatia.

Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are aceeasi rezultat in privinta cresterii rezistentei si a masei musculare.

Lucian Bute, 36 ani, a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 pana in 2012, interval in care si-a aparat centura de 9 ori. El are in palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal si 3 infrangeri la profesionisti.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img