vineri, 26 aprilie, 2024

Lucrul banal care îți afectează creierul: Omoară neuronii și scade imunitatea

Distribuie:

Publicat:

Creierul este cea mai complexă parte a corpului uman. Acest organ de trei kilograme este sediul inteligenței, interpretul simțurilor, inițiatorul mișcării corpului și controlorul comportamentului. Creierul este sursa tuturor calităților care ne definesc umanitatea. Creierul este bijuteria coroanei corpului uman.

Timp de secole, oamenii de știință și filozofii au fost fascinați de creier, dar până de curând au considerat creierul ca fiind aproape de neînțeles. Acum, însă, creierul începe să renunțe la secretele sale. Oamenii de știință au aflat mai multe despre creier în ultimii 10 ani decât în toate secolele precedente, datorită ritmului accelerat al cercetării în știința neurologică și comportamentală și a dezvoltării de noi tehnici de cercetare.

Creierul este ca un comitet de experți. Toate părțile creierului lucrează împreună, dar fiecare parte are propriile sale proprietăți speciale. Creierul poate fi împărțit în trei unități de bază: creierul anterior, creierul mediu și creierul posterior.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img