vineri, 29 martie, 2024

Lucruri interesante despre sani, pe care trebuie sa le stie si femeile si barbatii

Distribuie:

Publicat:

Poate ca lumea nu se gandeste atat de mult la acest aspect, dar studierea biologica a sanilor este extrem de interesanta. Sanii sunt printre singurele organe care nu sunt dezvoltate in intregime in momentul nasterii, iar rasa umana este singura care se confrunta cu o modificare permanenta a sanilor.

Insa, exista o multitudine de alte lucruri uimitoare cu privire la sani:

Aproximativ 50% dintre femei au un san de marime mai mica fata de celalalt, de cele mai multe ori acesta fiind sanul drept. Aceasta diferenta este creata de catre cantitatea de estrogen si progesteron din corp. De asemenea, dimensiunea sanilor poate varia de la saptamana la saptamana, in functie de nivelul hormonal din organism.

Cele mai multe cazuri de operatii de modificare a dimensiunii sanilor se regasesc in Statele Unite, unde in anul 2014 s-au inregistrat 300.000 de asemenea interventii chirurgicale.

82% dintre femei si 53% dintre barbati au afirmat ca stimularea mamara are un rol important in cresterea apetitului sexual.

Laptele matern contine proteine, zahar si grasime.

Mameloanele par a avea un singur orificu, dar, de fapt, sunt mai multe, care nu se pot vedea cu ochiul liber, ajutand bebelusii sa se poata hrani. in momentul in care acestia se hranesc, creierul mamei primeste semnale care ajuta la eliberarea prolactinei, cea care are un rol crucial in declansarea secretiei lactate

Cantitatea mare de estrogen creste riscul aparitiei cancerului mamar.

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img