joi, 25 aprilie, 2024

Lucruri pe care sa le avem in vedere cand tinem dieta

Distribuie:

Publicat:

Ti-ai propus sa slabesti, dar dieta n-a dat niciun rezultat, de mai bine de o luna. De ce? Cel mai probabil faci una dintre cele greselile comune in materie de diete. Nutritionistul Sarah Schenker ne explica cum sa evitam capcanele:

Mananci nuci ca gustari. Cercetarile au relevant ca nucile mentin senzatia de satietate mai mult decat biscuitii si sunt bogate in fibre. Insa de asemenea sunt pline de grasimi saturate. Ar trebui sa mananci o nuca, maxim doua pe zi, nu un sac, spune Dr. Schenker. Te cantaresti zilnic. Fluctuatiile de greutate se pot datora si nivelului de apa retinuta in organism si nu releva greutatea pierduta. Cel mai bine e sa te cantaresti o data pe saptamana, la aceeasi ora, fara haine si dupa ce ai mers la toaleta. Consumi multe fructe. Chiar daca sunt sanatoase, fructele nu te ajuta sa scazi in greutate. Cercetarile arata ca zaharurile din fructe (fructoza) nu semnaleaza corpului aceeasi senzatie de satietate ca zaharul comun, ceea ce inseamna ca rar te poti satura cu fructe. Poti manca multe fructe, insa combina-le cu ceva proteine, cum ar fi cele din sunca sau humus, pentru a te simti plina.

Bei bauturi cu multe calorii. Daca bei capucino si multe ceaiuri ca sa-ti potolesti stomacul flamand, ar trebui sa stii cu un capucino are 120 de calorii si 8 grame de grasime, iar “stropul” de lapte din opt cani de ceai echivaleaza cu 400 de calorii. Mai bine treci pe lapte degresat si ceai de plante. Mananci si pielea de pui. Carnea alba, de pui sau de curcan, contine mai putine calorii decat carnea rosie, DOAR DACA o consumi fara piele, unde se aduna grasimea. Ca sa nu te abati de la dieta fara sa-ti dai seama, ai grija sa inlaturi pielita, inainte sa gatesti carnea. Bei bauturi dietetice. Unele studii au relevat ca dietele dau rezultate mai bune daca se tin fara bauturi cu zero calorii, deoarece indulcitorii artificiali din ele declanseaza procesul de digestie si te lasa flamanda. Bea mai bine apa plata si ceai de fructe.

Pui dressing la salate. O salata poate avea tot atatea calorii ca un fel principal, daca este inecata in dressing. Sosul frantuzesc din magazin contine cam 70 de calorii la lingura, iar dressing-ul facut in casa cu ulei si otet sau suc de lamaie poate contine si 100 de calorii. Ai grija ca la restaurant sa ceri dressing-ul separat. Nu masori semintele. Semintele de dovleac, floarea-soarelui sau susan si in sunt la moda si foarte sanatoase, consumate in iaurturi, terci de ovaz si salate. Insa o lingura de seminte de floarea-soarelui contine 93 de calorii. Asa ca masoara cu lingura atunci cand ti le pui peste ceva si nu presara din ochi. Indulcesti cu miere sau fructoza. Mierea contine la fel de multe zaharuri ca si zaharul granulat si are si mai multe calorii: o lingurita de miere contine 49 de calorii, iar una de zahar, 24. Mai bine ai renunta la dulciuri. Pofta de dulciuri scade dupa trei saptamani de abstinenta. Fara grasimi. Corpul are nevoie de o anumita cantitate de grasimi pentru a functiona corect, iar grasimea te ajuta sa te simti plina mai mult timp. Un studiu al Universitatii din Alabama a relevat ca putina grasime consumata in timpul dietei ajuta la scaderea in greutate. Asadar, nu renunta complet la grasimi in timpul curei, dar opteaza pentru mese variate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img