sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ludovic Orban anunta ajutor umanitar pentru Republica Moldova in lupta cu COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri, din Piața Victoriei, că Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

„Am decis, în Guvern, să alocăm din fondul de rezervă 16,5 milioane de lei, pentru a putea oferi acest ajutor important, cu echipamente, materiale și medicamente absolut necesare pentru cetățenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19. Guvernul României donează către cetățenii din Republica Moldova 500.000 de măști FFP2, care sunt necesare pentru spitalele din Republica Moldova, 25.000 de combinezoane, 1.200 de flacone de Plachemir și 1.600 de flacoane de Caletra, care pot să asigure un tratament pentru un număr dublu față de numărul de cetățeni infectați cu coronavirus din Basarabia”, a spus Ludovic Orban.

Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 va pleca miercuri din Piaţa Victoriei, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img