vineri, 29 martie, 2024

Ludovic Orban, despre deciziile din PNL: ‘E de noaptea minții. O nouă experiență USL e extrem de nocivă pentru România’

Distribuie:

Publicat:

Ludovic Orban susține că Forin Cîțu nu mai poate reveni în fruntea Guvernului, iar un sprijin al PSD unui guvern PNL ar însemna „moartea oricărei reforme”. Fostul președinte al PNL a afirmat, la Realitatea PLUS, că modul în care evoluează lucrurile în PNL, cu privire la propunerea de premier, este „de noaptea minții”.

„La ora actuală trebuie să se înțeleagă un lucru simplu – Florin Cîțu nu poate fi prim-ministru, este o frână. Singura forma onorabilă, conforma cu vointa romanilor pe 6 decembrie (2020, alegerile parlamentare – n.red), e data de majoritatea de centru-drepta PNL-USR PLUS-UDMR si evident pe cat e posibil sustinerea grupului minoritatilor naționale.

O alta propunere nu e posibila, poate deveni extrem de nociva pentru România. Speranța pentu care Florin Cîțu ar putea obtine o majoritate cu sprijinul PSD ii descalifica pe cei care vor lucrul acesta . PSD nu poate face niciun fel de intelegere. Am trait experiența USL, și o noua experiență de acest gen e extrem de nociva pentru România”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la Realitatea PLUS.

„Într-o seara a fost convocat Biroul Executiv la 10 seara, a fost stabilit ca dl Cîțu e candidat la prim-ministru, dupa care a doua zi s-a mai convocat o dată, la care s-a decis ca e candidat Florin Cîțu doar dacă se poate forma o majoritate parlamentara si nu s-a mai propus niciun candidat. E de noaptea minții. Nu e prima oară când se întâmplă asta”, a mai comentat Ludovic Orban despre decizia actualei conduceri a PNL.

Orban a reiterat că scopul este „clar – refacerea coalitiei si un guvern cu majoritatea parlamentara. Am promis 4 ani de stabilitate, de investiții ,dezvoltare, crestere economica, și asta trebuie să facem. și fără Cîțu, daca intelege acest lucru. Dacă nu, decizia BEx, care mi se pare aproape de absurd, daca nu-i Cîțu, ce facem, trecem în Opozitie sau renuntam la propunerea PNL să dea premierul?!.

„O formulă PNL-PSD înseamnă moartea oricarei reforme si la renuntarea oricarui proiect care e in plannul de guvernare. În momentu lîn care conducerea PNL face o intelegere cu PSD inseamnă ca renunta la toate obiectivele din programul de guvernare”, a atras atenția Orban.

Despre cei din PNL care se gândesc la o posibilă colaborare cu PSD, Ludovic Orban a afirmat că „se imbata cu apa rece, pentru că nici PSD nu are capacitatea sa sustina un guvern minoritar PNL, nu poate fi altfel decat ce dicteaza cei care-i voteaza. Or, daca cei care-i voteaza au cerut sa-i scape de Cîțu, cum să voteze un guvern Cîțu dacă au initiat o motiune de cenzura impotriva lui Cîțu”, a concluzionat Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img