sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ludovic Orban, despre ‘piedica’ pusa de Predoiu: ‘Sunt anumite lucruri peste care nu pot sa trec’

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ludovic Orban reacţionează la refuzul Ministerului Justiţiie de a aviza proiectul de OUG privind alegerea președinților de consilii județene de către ceilalți membrii ai consiliului județean.

"După cum ştiţi foarte bine, ca prim-ministru nu am adoptat niciun act normativ atât timp cât am avut aviz negativ de la Ministerul Justiţiei. Ministerul Justiţiei e cel mai important avizator. Nu poţi să adopţi un act normativ atât timp cât Ministerul Justiţiei are un punct de vedere contrar. A contribuit şi faptul că AEP a refuzat să semneze proiectul. AEP trebuie să fie coiniţiator. Oricât aş fi de hotărât şi de curajos, totuşi sunt anumite lucruri peste care nu pot să trec", a declarat Orban.

Guvernul renunțat la inițiativa privind alegerea președinților de consilii județene de către ceilalți membrii ai consiliului județean. ”Deși soluția politică este corectă, din păcate din punct de vedere constituțional avem o vulnerabilitate de netrecut”, a precizat ministrul de Justiție.

„Deși soluția politică este corectă, din păcate din punct de vedere constituțional avem o vulnerabilitate de netrecut”, a spus ministrul de Justiție, Cătălin Predoiu. El a mai spus că soluția este în Parlament.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img